Ianuarie e o luna misto

Posted: January 11th, 2012 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor, Eu cu mine | Tags: , , , | No Comments »

Ianuarie e luna in care imi schimb jobul. Ianuarie e luna in care am invatat ca pot sa spun ce am pe inima. Ianuarie e luna in care ma tund. Abia astept. Parul meu prinsese o viata numai a lui, si sunt prea ocupata ca sa il mai haituiesc si pe el sa stea cum trebuie.

Ianuarie e luna in care furnicile in copac se mananca iuti, luna in care se merge mai repede, luna cu ganduri suieratoare de vara neostovita pe la urechi. Ianuarie este luna mirarii, luna fericirilor mature, luna deciziilor ce nu se spun, dar despre care esti foarte, dar foarte sigur.

Ianuarie e luna in care pui iar totul pe o singura carte si incepi sa plamadesti si sa creezi, sperand ca de data asta Galateea nu mai fuge cu altu’. Ianuarie e luna in care pixul se tine mai stangaci in mana si luna in care si pixul, ca si tine, asteapta rabdator.

Ianuarie e luna de acasa si de nu prea. E luna in care vanataile nu mai dor, ba chiar se vindeca mai repede. E luna unui “curat-murdar, coane Fanica” pe care iti vine sa-l rostesti la colt de strada. E luna in care te uiti in trei parti inainte sa traversezi si luna in care vecinii nu te mai enerveaza asa de tare.

Ianuarie e rotunda si fericita ca un umar sarutat.Leave a Reply