Am vazut Trebuie sa vorbim despre Kevin si nu mi-a placut

Posted: January 14th, 2012 | Author: | Filed under: Ce-am mai văzut, citit, auzit | Tags: , | 1 Comment »

Cartea “Trebuie sa vorbim despre Kevin” este una din cele mai bune carti pe care le-am citit vreodata. Filmul, pe de alta parte, este mediocru pentru mine.

Recunosc din start ca sunt subiectiva.

Ce nu mi-a placut este ca in film s-au sarit multe lucruri importante  - e drept, si cartea este extrem de stufoasa si complexa – care ar fi schimbat cu totul perceptia asupra filmului. Nu mi-a placut ca, pentru a intelege pe deplin filmul, trebuia sa fi citit cartea. Nu mi-a placut ca filmul nu sta singur pe propriile picioare, ci are nevoie ca cel care il vizioneaza sa-si aduca aminte pasaje din carte si sa aprecieze jocul actoricesc. Nu mi-a placut ca pica in pacatul multor regizori de a se juca prea mult  cu metaforele vizuale si cu simbolismul. Nu mi-a placut sa vad din recenzii ca cei care au vazut doar filmul au inteles ca Eva era o mama ingrozitoare. Concluzie corecta, intr-un fel, daca ai fi vazut doar filmul.

O analiza fina, un stil taios si explicit, o descriere superba a modului in care, desi femeie, poti sa nu rezonezi deloc cu ideea de a fi mama – toate chestiile astea au lipsit din film cu desavarsire si imi pare rau ca cei care au vazut doar filmul pierd o multime. Filmul in sine nu e prost, doar ca nu am cum sa nu-l raportez la carte si de aceea pot sa zic ca m-a dezamagit. M-a dezamagit din secunda in care mi-am dat seama peste ce a sarit din carte. In rest, da, e un film bun, un tur de forta, bine realizat. Dar nu pot sa trec peste toate, poate si pentru ca m-am atasat asa de mult de carte. Am recunoscut ca sunt subiectiva.

Singura chestie din film care m-a impresionat e cum joaca Tilda Swinton si Ezra Miller. Au surprins perfect ceea ce pana atunci nu era surprins. Iar modul in care amandoi joaca la final este absolut superb.


One Comment on “Am vazut Trebuie sa vorbim despre Kevin si nu mi-a placut”

  1. 1 tania said at 7:17 pm on January 23rd, 2012:

    nici mie nu mi-a placut!


Leave a Reply