A sunkissed world

14 Jan, 2012

Am vazut Trebuie sa vorbim despre Kevin si nu mi-a placut

Posted by: sunkissed In: Ce-am mai văzut, citit, auzit

Cartea “Trebuie sa vorbim despre Kevin” este una din cele mai bune carti pe care le-am citit vreodata. Filmul, pe de alta parte, este mediocru pentru mine.

Recunosc din start ca sunt subiectiva.

Ce nu mi-a placut este ca in film s-au sarit multe lucruri importante  - e drept, si cartea este extrem de stufoasa si complexa – care ar fi schimbat cu totul perceptia asupra filmului. Nu mi-a placut ca, pentru a intelege pe deplin filmul, trebuia sa fi citit cartea. Nu mi-a placut ca filmul nu sta singur pe propriile picioare, ci are nevoie ca cel care il vizioneaza sa-si aduca aminte pasaje din carte si sa aprecieze jocul actoricesc. Nu mi-a placut ca pica in pacatul multor regizori de a se juca prea mult  cu metaforele vizuale si cu simbolismul. Nu mi-a placut sa vad din recenzii ca cei care au vazut doar filmul au inteles ca Eva era o mama ingrozitoare. Concluzie corecta, intr-un fel, daca ai fi vazut doar filmul.

O analiza fina, un stil taios si explicit, o descriere superba a modului in care, desi femeie, poti sa nu rezonezi deloc cu ideea de a fi mama – toate chestiile astea au lipsit din film cu desavarsire si imi pare rau ca cei care au vazut doar filmul pierd o multime. Filmul in sine nu e prost, doar ca nu am cum sa nu-l raportez la carte si de aceea pot sa zic ca m-a dezamagit. M-a dezamagit din secunda in care mi-am dat seama peste ce a sarit din carte. In rest, da, e un film bun, un tur de forta, bine realizat. Dar nu pot sa trec peste toate, poate si pentru ca m-am atasat asa de mult de carte. Am recunoscut ca sunt subiectiva.

Singura chestie din film care m-a impresionat e cum joaca Tilda Swinton si Ezra Miller. Au surprins perfect ceea ce pana atunci nu era surprins. Iar modul in care amandoi joaca la final este absolut superb.

Share this: Twitter | Facebook

1 Response to "Am vazut Trebuie sa vorbim despre Kevin si nu mi-a placut"

1 | tania

January 23rd, 2012 at 7:17 pm

Avatar

nici mie nu mi-a placut!

Comment Form

Facebook LastFM StumbleUpon Twitter

Arhiva

January 2012
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki