Ultima luna din noul an

Posted: January 31st, 2012 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor, Eu cu mine | Tags: , , , , , , | No Comments »

… Parca ieri eram la Hostelul fara de nume, sarbatorind venirea unui an nou cu o bucurie aproape salbatica la gandul ca am scapat de ala vechi. Parca ieri incepeam jobul nou, parca ieri ma apucam de planuri de viitor pe care mi-era frica sa le fac.

Apropo de planuri. Trece incet iarna si ma paraseste cinismul, la fel de incet. Asa cum banuiam ca o sa mi se intample, am lasat armele jos, am renuntat la planurile jemenfisiste si la gandurile pesimiste si m-am uitat intr-o zi in oglinda ca sa ma vad, iar, cu totul si cu totul abandonata. Bine, poate nu chiar cu totul, mai am putin pana acolo, dar chiar foarte, foarte putin.

Cum am ajuns aici, nu stiu. Nu pot spune ca am avut incredere sau m-am straduit, ca nu e cazul. Doar ca m-am trezit intr-o zi ca nu-mi mai fac planuri pesimiste, ca nici nu imi fac vreun plan, dar ca imi doresc sa imi fac planuri optimiste, planuri scarbos de dulci, planuri dragute si pufoase ca o zi de primavara.

Maine e 1 februarie deja, iar pe 2 se vede Groundhog Day. La mine in cap e ca si cum ar fi aprins cineva lumina si am vazut unde ar trebui sa fie toate chestiile puse astfel incat sa nu ma mai tot lovesc la degetul mic de la picior cu incapatanare.

Ce mi-a placut in ianuarie: fontul Calibri, formatia Tindersticks, sa ma uit dupa apartamente de inchiriat si sa imi imaginez ca locuiesc in fiecare, carnetelele colorate, sa scriu de mana, sa gatesc, weekendurile.

Ce nu mi-a placut in ianuarie: frigul, viscolul, zapada, zloata, mizeria, oamenii care nu stiu sa mearga pe strada.Leave a Reply