Just like heaven… long ago.

Posted: March 6th, 2012 | Author: | Filed under: Gânduri în corabie, If only | Tags: , , , | 8 Comments »

Aseara am simtit ca eram la mare.

Nu am putut sa adorm. M-am invartit prin casa pe care o voi parasi curand, in talpile goale si infrigurata, incercand sa-mi dau seama cate mai sunt de inlocuit, reparat, infrumusetat si curatat pana cand plec. M-am plimbat asa prin casa timp de cateva ore, m-am asezat in pat si am strans din gene, incercand sa cuprind intreaga oboseala in ele, pentru a cadea intr-un somn, speram eu, fara vise.

Numai ca, din senin si fara legatura cu serialul care rula pe monitor (mai nou, cand sunt singura, nu reusesc sa adorm in liniste), m-am imaginat la mare. Brusc si viu, ca de fiecare data, am simtit valurile tulburi cum mi se lovesc de trup, am vizualizat si aproape simtit arsura de pe umeri de care niciun SPF50 nu ma fereste. Am simtit nisipul care se lipeste de talpile prea mult umblate pe asfaltul incins. Am simtit mana dreapta cum nu mi se mai strange nici a indoiala, nici a dor, ci a certitudine. Am simtit ca ma curat in apa, pe plaja, seara la bere, am simtit cum ma strang si ma desfasor, asa cum numai marea ma poate face sa fiu.

Am simtit ca eram la mare. Si acum am in inima o vibratie ciudata, un dor ca acela cand te gandesti la baiatul cu care schimbi scrisori o iarna intreaga, in asteptarea verii calde si dulci. Abia astept nisipul sub talpi si in rucsac si clipele de fericire albastra, astept o mare cat o viata plina de aventuri.

Intr-un final am adormit si m-am trezit tot eu, tot aceeasi, tot in Bucuresti. Pe masa era cozonacul pregatit de proprietara garsonierei in care stau. Afara parea inca iarna inghetata si timpul parea suspendat intre dus – spalat pe dinti – verificare mail – imbracat – cereale – cafea – incuiat usa si plecat. Poate si e suspendat. Ca atunci cand ii scrii scrisori baiatului de care ti-e drag toata iarna. Acum astept sa se desfaca timpul. Sa plec la mare. Sa fie bine.


8 Comments on “Just like heaven… long ago.”

 1. 1 X.R said at 4:20 pm on March 6th, 2012:

  ma bucur ca ai postat din nou..sunt o pers. care pot sa zic ca te citesc asa..sub anonimat.. :))luasei o pauza,.. ma intrebam ce-o fii cu tine :))

 2. 2 sunkissed said at 4:24 pm on March 6th, 2012:

  :) nu am luat o pauza, doar ca uneori scriu o data la 3-4 zile. E drept ca, fata de modul in care scriam inainte, e mai rar. Dar nu am luat niciodata o pauza mai lunga de o saptamana, si aia cand am plecat in vacanta. Nu ca imi impun, ci pur si simplu… nu pot sa nu scriu.

 3. 3 ipo said at 2:46 pm on March 7th, 2012:

  Pf, ma duc sa-mi caut slaptii, prosopul si un tricou, nu mai e mult pan’ la vara! :)

 4. 4 sunkissed said at 2:48 pm on March 7th, 2012:

  Abia astept. Si bicicleta mea, la fel (desi ea nu merge inca la mare)

 5. 5 Iulia said at 8:34 pm on March 8th, 2012:

  Pot să te urăsc măcar puţin pentru postarea asta? Mie mi-e dor de mare în fiecare zi. Cum am mai mult de lucru, cum ajung să mă visez pe o terasă răcoroasă, cu o bere în faţă, mirosind briza. Fuuuuuu…

 6. 6 sunkissed said at 12:44 pm on March 9th, 2012:

  Bineinteles ca poti. Si te inteleg cu dorul de mare… e intr-un fel.

 7. 7 Armand said at 8:37 pm on March 19th, 2012:

  Proprietara ti-a facut cozonac ? Incredibil ? Este asa buna la suflet mereu sau ii place de tine in mod deosebit ?

  Apropos, unde vrei sa te muti ? :)

 8. 8 sunkissed said at 10:33 am on March 20th, 2012:

  Hei, Armand, long time, no see :)

  Iti vine sau nu sa crezi, este asa de buna la suflet din prima zi in care m-am mutat. Cand i-am zis acum ca o sa plec, mi-a spus ca am fost cel mai simpatic chirias, asa ca am impresia ca i-a si placut de mine in mod deosebit. Si cu toate astea, o sa o parasesc. Nu stiu inca unde… habar nu am. E vremea pentru un nou inceput, asa ca o sa parasesc, intr-un final, Drumul Taberei, cartierul meu de suflet. Da, caut unul cu metrou :) Cert e ca in doua saptamani o sa scriu din alta parte.


Leave a Reply