All is so violent, all is so bright*

Posted: March 13th, 2012 | Author: | Filed under: Ce-am mai văzut, citit, auzit | Tags: , , , , | No Comments »

*Aici

Aseara cliseul a fost desavarsit: God Is An Astronaut a cantat in Silver Church. Spre deosebire de prima data cand s-a intamplat asta, acum am fost si eu. Pentru o seara de luni care nu promitea foarte multe, avand in vedere ca am ajuns acasa terminata de oboseala si cu dureri de cap, concertul a fost… ca o felie de paine cu miere, dimineata, cand esti copil si te duci la scoala.

Sunt o fana post rock si asta a fost primul astfel de concert la care am fost. Inainte sa ajung, ma si gandeam ce straniu o sa ma simt eu, care pretuiesc asa de mult cuvintele din cantece, la un concert la care nu pot sa fredonez. Apoi mi-am amintit de ce imi place mie post rock-ul. Poate sa aiba ce versuri vrei tu. Fiecare cantec iti creeaza un cadru in care tu sa poti aseza orice cuvinte vrei, asa cum le doresti. In mintea mea, am cantat.

Am cantat despre fericire, am cantat despre disperare, despre “the rat race”, despre sentimentul acela, care m-a parasit putin in ultimul timp, cum ca trebuie sa fie ceva mai mult si mai sus, despre aspiratii si amintiri, despre oameni plecati si despre totul si totusi nimic.

God Is An Astronaut mi-au dat tonul. Un ton perfect. Nu mi-am imaginat cat de minunat poate sa fie un astfel de concert. Acum astept Explosions In The Sky si This Will Destroy You si cred ca pot sa ma linistesc cu privire la obsesiile mele post rock.

As putea sa mentionez si chestii naspa, cum ar fi oamenii veniti la un concert de stare ca la o claca, sa stea de vorba si sa rada ca prostii amintindu-si de alte concerte la care au fost, fetele pe tocuri care se plang una alteia tot concertul ca le dor picioarele, cuplurile aflate la inceput si venite la vrajeala la concert, dar, vorba unui prieten, macar au cumparat bilet.Leave a Reply