Nimic nu te poate feri.

Posted: March 20th, 2012 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor, Eu cu mine, If only | Tags: , , , , , , , | 4 Comments »

Ieri am trecut printr-o serie de diapozitive mentale cu propria mea viata. Am stat de vorba cu o buna prietena si prima bere de anul asta pe terasa a adus o multime de revelatii… cuminti.

Una dintre ele (pe care o stiam, dar pe care o uitasem) este ca nimeni nu te poate feri de ceea ce trebuie sa se intample. Nu e vorba de fatalism, destin sau soarta, e vorba ca nimeni si nimic nu are rolul de scut impenetrabil pentru tine, pentru ca… nu trebuie. Iar cand ceva se intampla, trebuie sa treci prin acel ceva cu toata fiinta ta, dar doar tu. Pentru ca altfel, n-ar mai fi autentic. Ar fi chiar degeaba, n-ai invata nimic, ai fi ca un sac cu fundul rupt in care oamenii toarna suflet si experiente si tu le pierzi pe rand.

Poate de multe ori am parut rece fata de oameni carora le-am spus ca nu am cu ce sa ii ajut, pot doar sa ii ascult. Si daca asta s-a intamplat, regret. Regret ca oamenii nu inteleg ca sunt momente, situatii, decizii in care nimeni si nimic nu iti poate inlocui emisferele cerebrale si sufletul. Regret si ca asta a parut o infaturare, poate, din partea mea, si nu un adevar simplu.

O alta chestie pe care mi-am amintit-o este importanta tactului. Modul in care rezolvi situatii, iti faci de cap, inchei socoteli sau iei decizii trebuie sa arate un minim de tact si de respect fata de ceilalti implicati. A face ce vrei tu, a-ti vedea de viata, a-ti implini visele etc nu trebuie sa fie sinonim cu a calca in picioare oameni. O lectie invatata pe pielea mea, de altfel. Ca si cea de mai sus.

Sunt chestii in viata mea acum care… merg excelent. Sunt lucruri care ma bucura, ma simt fericita cand ma trezesc dimineata, si mai fericita cand ajung seara acasa. Am ajuns acolo unde atat imi doream sa ajung: sa nu ma uit inapoi cu manie, cu “ce-ar fi fost daca”, cu “nu pot sa cred”. Am ajuns sa-mi asum greselile, alegerile, drumurile. Amintirile. Oamenii castigati si pierduti pe drum.

Si nimeni si nimic nu te poate feri de fericire, cand ea vine asa cum si cand trebuie.


4 Comments on “Nimic nu te poate feri.”

 1. 1 NightOn said at 11:08 am on March 20th, 2012:

  Superb articol! Mi-a ajuns la suflet simplitatea și în același timp adevărurile enumarate. Știi, oamenii nu prea mai au idee cum să se ajute singuri, cum să nu se mai agațe de alții…nu prea mai au idee cum să ajungă la sufletul lor prin propriile experiențe. Căci de asta trecem prin atâtea în viață: să învățăm.

 2. 2 sunkissed said at 11:09 am on March 20th, 2012:

  Stiu si-i trist. Intr-adevar, cum ai zis si tu, am enumerat chestii simple, dar asa de uitate in ultima vreme…

 3. 3 NightOn said at 12:48 pm on March 20th, 2012:

  Asta am observat și eu în ultima perioadă: oamenii au început să uite…binele, simplitatea și omenia. Și pe bună dreptate (cumva), privind timpurile pe care le trecem deja cu greu. Am crezut că mi se pare mie, dar uite că tu îmi confirmi.

 4. 4 sunkissed said at 1:29 pm on March 20th, 2012:

  Le uita sau nu le mai acorda importanta. Sau cred ca, daca isi manifesta grija si omenia pe retelele sociale, e de ajuns.


Leave a Reply