A sunkissed world

20 Mar, 2012

Nimic nu te poate feri.

Posted by: sunkissed In: Despre natura lucrurilor|Eu cu mine|If only

Ieri am trecut printr-o serie de diapozitive mentale cu propria mea viata. Am stat de vorba cu o buna prietena si prima bere de anul asta pe terasa a adus o multime de revelatii… cuminti.

Una dintre ele (pe care o stiam, dar pe care o uitasem) este ca nimeni nu te poate feri de ceea ce trebuie sa se intample. Nu e vorba de fatalism, destin sau soarta, e vorba ca nimeni si nimic nu are rolul de scut impenetrabil pentru tine, pentru ca… nu trebuie. Iar cand ceva se intampla, trebuie sa treci prin acel ceva cu toata fiinta ta, dar doar tu. Pentru ca altfel, n-ar mai fi autentic. Ar fi chiar degeaba, n-ai invata nimic, ai fi ca un sac cu fundul rupt in care oamenii toarna suflet si experiente si tu le pierzi pe rand.

Poate de multe ori am parut rece fata de oameni carora le-am spus ca nu am cu ce sa ii ajut, pot doar sa ii ascult. Si daca asta s-a intamplat, regret. Regret ca oamenii nu inteleg ca sunt momente, situatii, decizii in care nimeni si nimic nu iti poate inlocui emisferele cerebrale si sufletul. Regret si ca asta a parut o infaturare, poate, din partea mea, si nu un adevar simplu.

O alta chestie pe care mi-am amintit-o este importanta tactului. Modul in care rezolvi situatii, iti faci de cap, inchei socoteli sau iei decizii trebuie sa arate un minim de tact si de respect fata de ceilalti implicati. A face ce vrei tu, a-ti vedea de viata, a-ti implini visele etc nu trebuie sa fie sinonim cu a calca in picioare oameni. O lectie invatata pe pielea mea, de altfel. Ca si cea de mai sus.

Sunt chestii in viata mea acum care… merg excelent. Sunt lucruri care ma bucura, ma simt fericita cand ma trezesc dimineata, si mai fericita cand ajung seara acasa. Am ajuns acolo unde atat imi doream sa ajung: sa nu ma uit inapoi cu manie, cu “ce-ar fi fost daca”, cu “nu pot sa cred”. Am ajuns sa-mi asum greselile, alegerile, drumurile. Amintirile. Oamenii castigati si pierduti pe drum.

Si nimeni si nimic nu te poate feri de fericire, cand ea vine asa cum si cand trebuie.

Share this: Twitter | Facebook

4 Responses to "Nimic nu te poate feri."

1 | NightOn

March 20th, 2012 at 11:08 am

Avatar

Superb articol! Mi-a ajuns la suflet simplitatea și în același timp adevărurile enumarate. Știi, oamenii nu prea mai au idee cum să se ajute singuri, cum să nu se mai agațe de alții…nu prea mai au idee cum să ajungă la sufletul lor prin propriile experiențe. Căci de asta trecem prin atâtea în viață: să învățăm.

2 | sunkissed

March 20th, 2012 at 11:09 am

Avatar

Stiu si-i trist. Intr-adevar, cum ai zis si tu, am enumerat chestii simple, dar asa de uitate in ultima vreme…

3 | NightOn

March 20th, 2012 at 12:48 pm

Avatar

Asta am observat și eu în ultima perioadă: oamenii au început să uite…binele, simplitatea și omenia. Și pe bună dreptate (cumva), privind timpurile pe care le trecem deja cu greu. Am crezut că mi se pare mie, dar uite că tu îmi confirmi.

4 | sunkissed

March 20th, 2012 at 1:29 pm

Avatar

Le uita sau nu le mai acorda importanta. Sau cred ca, daca isi manifesta grija si omenia pe retelele sociale, e de ajuns.

Comment Form

Facebook LastFM StumbleUpon Twitter

Arhiva

March 2012
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki