Oh God, Why – asta zic eu cand ma uit la oferte imobiliare

Posted: March 21st, 2012 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , | 6 Comments »

Ma mut cu precizie de ceasornic, an de an, de vreo 4 ani. De data asta simt ca nu mai pot sa nu scriu aici o serie de chestii descoperite pe toate site-urile cu anunturi imobiliare.

1. Ai crede ca Ikea ar fi putut salva cat de cat unele apartamente, dar nu. In conditiile in care un dormitor de acolo de maxim 2000 de lei cu totul e considerat lux si creste pretul unui apartament cu cateva zeci bune de euro… vai de noi. Ma asteptam sincer ca mai multi proprietari sa fie dispusi sa inlocuiasca mobila veche si absolut sinistra, avand acum la indemana o solutie simpla si eficienta, relativ ieftina si de 100 de ori mai rezistenta decat mobila din PAL oribila prezenta acum in majoritatea apartamentelor. Dar se pare ca nu, vitrinele sunt inca la putere, de foarte multe ori incarcate de bibelouri si alte “trofee” si ti-e si jena sa intrebi proprietarii daca le vor lua macar de acolo.

2. Proprietarii nu par a fi flexibili. Nu vor sa inlocuiasca vitrina veche de pe vremea bunicii –  o cheltuiala pe care ar recupera-o in cateva luni maaaxim, pentru ca pe de o parte sunt zgarciti, pe de alta nu vor si pace. Nu inteleg ca un chirias are alte gusturi, nu vad faptul ca societatea se schimba si in ziua de azi nu prea ne mai trebuie o masa de 12 persoane in sufragerie, dar e nevoie in schimb ca apartamentul sa aiba déjà internet tras si sa aiba macar un birou. Nu am gasit apartamente semimobilate, decat unele pe care le consider farse de-a dreptul, in care erau stranse ca la circ toate resturile de mobila pe care le-au adunat oamenii de pe la bunici. Nu vad deschidere din partea unui proprietar in sensul in care ar incerca sa ajunga la un compromis cu chiriasul pe care sustine ca il vrea pe termen lung.

3. Vad ca nu a disparut defel obiceiul sinistru de a pune gresie peste tot, chiar si in dormitor (si ma mir ca nu am vazut si pe tavan) si de a plasa strategic jaluzele verticale portocalii sau albastre in bucatarii la fel de portocalii sau albastre. Uneori combinat! Mor de ciuda cand vad astfel de mixuri si mai ales cand vad gresia aia sinistra, rece, impersonala, in apartamente ce au fost recent renovate – deci cineva a considerat ca e ok sa faca asta!

4. Anunturi insotite de poze care te lasa, la randul lor, tablou. Nu intelegi nimic din: poze blurate, poze alb-negru, poze cu proprietarul sau chiriasul – in fine, un om) tinand in brate un peste, poze cu jucarii, poze cu animale… Si, for fuck’s sake, daca tot faci poze la apartament, strange putin pe acolo, asta 1, si 2, curata mucegaiul din baie!

5. Anunturi seci, din care nu intelegi decat ca este vorba despre un apartament de inchiriat. Nu stii daca are un balcon, daca nu, daca are macar mobila, in ce zona a orasului e (sector 1 nu ma lamureste) si alte altfel de… detalii. Ca sa nu mai zic de cele ce da, au poze… cu Tribunalul sau Casa Poporului si atat!

Si sa va zic ceva misto. Inca nici nu m-am apucat de sunat! Sa vezi atunci haos, Marioara!


6 Comments on “Oh God, Why – asta zic eu cand ma uit la oferte imobiliare”

 1. 1 Iulia said at 8:03 am on March 22nd, 2012:

  Ohoo, sa vezi cand vine vorba de vizionat… Sau cand suni la agentie si spui ca vrei mobila moderna, etaj inferior si in niste zone decente. Si Gica te suna inapoi: Am un super-apartament la etajul 10 in Ferentari. O minune!!!
  Eu mi-am gasit prin niste prieteni pana la urma, dupa ce am tot vazut ghene de apartamente numite pompos moderne si deosebite. Bleah!

 2. 2 Dli said at 9:39 am on March 22nd, 2012:

  Ai un punct de vedere foarte bun :) si cred ca esti unul dintre cei care stiu bine asta din moment ce te muti de atata timp, eu cred totusi ca ai un stil de viata foarte interesant.

 3. 3 sunkissed said at 11:02 am on March 22nd, 2012:

  Dli, intr-adevar este interesant si pasionant… dar eu una am obosit :(
  Iulia, nu ma speria… Prietenii mei nu au cum sa ma ajute de data asta si in plus pe 1 trebuie sa eliberez! Fun fun fun.

 4. 4 ipo said at 12:00 pm on March 22nd, 2012:

  Doamne, tocmai cred ca am scapat de mizeriile astea de imobiliare. Sa vad cat rezist.

 5. 5 sunkissed said at 8:18 pm on March 22nd, 2012:

  Mie-mi zici. Fac asta de 4 ani, cum am zis, cu precizie: primavara-vara. Mi-e sila si acum am si misiunea imposibila de a gasi casa in 8 zile :))) Si mie imi vine sa rad.

 6. 6 polimedia.us/fain said at 8:34 pm on March 26th, 2012:

  A sunkissed world — Blog Archive — Oh God- Why — asta zic eu cand ma uit la oferte imobiliare…

  cine n-a trecut prin asta ?!…


Leave a Reply