A sunkissed world

27 Mar, 2012

Everything else

Posted by: sunkissed In: Eu cu mine

Timpul se dilata si se contracta dupa cum are el chef. Degeaba ai bici, el nu te asculta. M-a ascultat putin sambata trecuta, inceputa in fosta (deja) garsoniera la o ora mult, mult prea matinala pentru o zi blanda de sambata.

Am indesat o groaza de chestii in ziua aia, si bune, si rele, si grabite, si de sanatate, si de singuratate, si cate si mai cate. Si am gasit apartamentul!

Am fost la oftalmolog, mi-am luat rama noua de ochelari, mi-au crescut dioptriile si m-am gandit la tata, de la care mostenesc treaba asta cu ochelarii, mi s-a facut foarte, foarte ciuda si intr-un fel aiurea pe care altii nu au cum sa il inteleaga ca eu nu am cum sa zic ca ma duc la tata in vizita fara sa insemne ca ma duc intr-un loc foarte trist si foarte tacut. Am trecut prin ambele case, chiar si prin cea din Pitesti unde cred ca m-am lasat pe mine, cea de la 17 ani, sa cresc frumos in universuri cu totul si cu totul paralele.

Am fost la fast food cu mama – o chestie care ne place amandurora. Am luat un tren si am reusit sa ajung sa gasesc – sau ma rog, sa ne gaseasca el pe noi – apartamentul perfect, cel in care deja ma asteapta toate rochiile mele, ca niciodata, fiecare pe umerasul ei, cuminte.

Saptamana asta e ultima de nomad. Lucrurile se intampla frumos si calm. Imi place. Azi ma duc in Pantelimon pentru ultima oara, vineri in Drumul Taberei pentru ultima oara.

Nu prea ma mai intereseaza aspectele practice, ele se intampla. Am senzatia ca viata mea nu mai e ca la sah – sa astepti incordat sa vezi cine face urmatoarea miscare, simtindu-te presat de timp si aproape invins, ci ca un puzzle mare si frumos – timpul te ajuta, ai toate piesele, un final frumos te asteapta. In plus, niciodata nu m-am priceput sa joc sah. Strategia nu e punctul meu forte.

 

Share this: Twitter | Facebook

No Responses to "Everything else"

Comment Form

Facebook LastFM StumbleUpon Twitter

Arhiva

March 2012
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki