Din Drumul Taberei, cu dragoste

Posted: March 28th, 2012 | Author: | Filed under: Eu cu mine | Tags: , , , , | 2 Comments »

De cand am plecat din Pitesti, am cautat intotdeauna locul in care sa ma simt acasa. Pe rand, Piata Domenii, Militari si Drumul Taberei de vreo cateva ori au fost directiile mele de taxi. Au fost locurile in care am locuit 4 ani, 1 jumate, 1 si 1 si cateva luni. Au fost case in care am locuit si pe care nu le regret. Au fost experiente, greseli peste greseli, momente extraordinar de frumoase si incredibil de urate. Au fost locurile in care am invatat sa fac ciorba si maioneza la lingura, sa platesc lumina si internetul, sa nu fac zgomot noaptea, sa fac zgomot noaptea, sa am grija de mine, sa fac piata, sa merg la sala, sa merg iar pe bicicleta, sa iubesc, sa nu mai iubesc, sa urasc, sa-mi fie frica, sa-mi fie dor, sa ma simt singura, sa ma uit la Friends de 100 de ori, sa sun pe cineva, sa nu sun pe cineva, sa termin facultatea, sa merg la serviciu, sa-mi fac abonament de metrou. Lucruri mai mici, mai mari, dar toate o parte din mine.

Viata unui chirias este marcata tocmai de aceasta libertate pe care o are de a pleca oricand. “Casa ta poate sa fie oriunde!” iti spune toata lumea cu avant muncitoresc. Dar ce te faci cand inca nu o ai, nu o simti, nu e a ta si te simti inselat de fiecare perete pe care l-ai vrut vopsit altfel, de fiecare obiect al vreunui proprietar lasat in urma cat sa-ti aminteasca faptul ca nu e al tau sa-l arunci. Cel mai aproape de casa m-am simtit in apartamente noi, cu mobila mea, insa si acolo povestea s-a sfarsit, dupa cum se vede.

De cand am plecat eu din Pitesti, Drumul Taberei insa a fost cartierul cel mai apropiat de inima mea. Cu trotuarele lui largi, cu pistele de biciclete (chiar daca stangaci trase pe trotuar), cu parcuri si piata in care muream de drag sa merg, cu batrani si copii si departe de centrul unui oras pe care nu il iubesc inca. Cu linistea lui, cu 368, 90, 91, 105. Cu Favorit, cu vederea de la etajele 1, 7, 9. Cu toti pomii astia verzi, chiar si cu nebunii in acte cu care am locuit in bloc.

Este ultimul meu post din cel mai frumos cartier si o sa-mi lipseasca. Nu regret ca il parasesc. Postul asta nu este despre oameni si sentimente grozave care m-au facut sa plec. Postul asta nu e despre metrou, despre faptul ca e un cartier indepartat sau despre Razoare. Nu. Postul asta este un fel de a spune la revedere unui cartier frumos, pe care l-am indragit si care mi-a fost aproape casa aproape 3 ani. So, thank you. See you soon, darling.

Si acum… Spre metrou, dragii mei. Nu am decat 2 statii pana la birou, deci nu voi innebuni in subteran, cum imi imaginam despre mine ca o sa se intample.


2 Comments on “Din Drumul Taberei, cu dragoste”

  1. 1 ipo said at 1:03 pm on March 29th, 2012:

    Bun, eu dupa vreo 8 ani de Matasari ma indrept spre locul de bastina, Dristor. Sa incerc pentru prima oara viata de chirias. Sa fie-ntr-un ceas cu cuc! :)

  2. 2 sunkissed said at 8:58 pm on March 29th, 2012:

    Sa fie, sa fie, eu chiar am un ceas cu cuc in casa :D


Leave a Reply