Poate ar trebui sa devenim mai seriosi

Posted: April 9th, 2012 | Author: | Filed under: Eu cu mine | Tags: , , , , | No Comments »

Scriu doar despre suflet, trairi; ici-colo se mai strecoara, gripat, cate un colt de realitate, suflandu-si nasul a concret. Dar chiar si colturile astea de realitate sunt atent selectionate. Cat sa reflecte o raza de soare, o bucurie, o carte buna, o bicicleta prietenoasa, ceva bun de mancare – ceea ce, in definitiv, tot sufletul ti-l rasfata.

Poate ar trebui totusi sa devenim mai serioase, eu si personajele din mintea mea. Poate ca nu mai e loc aici de vise si copilarii, de analize ale sufletului, de facut in asa fel incat sa-i fie lui bine, saracul, ca mult a patimit si de si mai multe ori a fost cusut pe viu, fara indemanare, cu ata colorata si un ac prea mare.

Poate ca vine vremea cand prieteniile sunt amicitii si proiectele de genul “o sa fac” nu-s nimic mai mult decat “as fi vrut sa fac”. Poate ca trebuie, de la un moment, sa ne asumam infrangerile, sa dam ascultare ratiunii, sa strangem bani la banca si sa devenim datori vanduti oricarui ne vinde putina rutina binefacatoare.

Vorbesc prostii; e din cauza ca a disparut soarele azi. Si o sa revina si o sa-mi treaca indispozitia; Scrooge spunea, in “A Christmas Carol”, ca poti sa vezi fantome din cauza a ceva stricat ce-ai mancat. Nu mai conteaza ca el chiar vedea fantome; sau poate ca toate acele 3 nopti au fost intr-adevar rodul unei indigestii. Nu stiu, chiar nu conteaza. Ideea e ca undeva aici e frumos si sufletul meu cusut se intregeste, la fel si eu si, candva, chiar o sa scriu acele povestioare pentru copiii batrani si cu angoase, asa cum intentionez de mult.Leave a Reply