A sunkissed world

09 Apr, 2012

Poate ar trebui sa devenim mai seriosi

Posted by: sunkissed In: Eu cu mine

Scriu doar despre suflet, trairi; ici-colo se mai strecoara, gripat, cate un colt de realitate, suflandu-si nasul a concret. Dar chiar si colturile astea de realitate sunt atent selectionate. Cat sa reflecte o raza de soare, o bucurie, o carte buna, o bicicleta prietenoasa, ceva bun de mancare – ceea ce, in definitiv, tot sufletul ti-l rasfata.

Poate ar trebui totusi sa devenim mai serioase, eu si personajele din mintea mea. Poate ca nu mai e loc aici de vise si copilarii, de analize ale sufletului, de facut in asa fel incat sa-i fie lui bine, saracul, ca mult a patimit si de si mai multe ori a fost cusut pe viu, fara indemanare, cu ata colorata si un ac prea mare.

Poate ca vine vremea cand prieteniile sunt amicitii si proiectele de genul “o sa fac” nu-s nimic mai mult decat “as fi vrut sa fac”. Poate ca trebuie, de la un moment, sa ne asumam infrangerile, sa dam ascultare ratiunii, sa strangem bani la banca si sa devenim datori vanduti oricarui ne vinde putina rutina binefacatoare.

Vorbesc prostii; e din cauza ca a disparut soarele azi. Si o sa revina si o sa-mi treaca indispozitia; Scrooge spunea, in “A Christmas Carol”, ca poti sa vezi fantome din cauza a ceva stricat ce-ai mancat. Nu mai conteaza ca el chiar vedea fantome; sau poate ca toate acele 3 nopti au fost intr-adevar rodul unei indigestii. Nu stiu, chiar nu conteaza. Ideea e ca undeva aici e frumos si sufletul meu cusut se intregeste, la fel si eu si, candva, chiar o sa scriu acele povestioare pentru copiii batrani si cu angoase, asa cum intentionez de mult.

Share this: Twitter | Facebook

No Responses to "Poate ar trebui sa devenim mai seriosi"

Comment Form

Facebook LastFM StumbleUpon Twitter

Arhiva

April 2012
M T W T F S S
« Mar   May »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki