A sunkissed world

17 Apr, 2012

Funny stuff

Posted by: sunkissed In: Eu cu mine

Zice-se ca daca dragoste si umor nu e, nimic nu e. Bine, partea cu umorul am adaugat-o eu, din bunatatea sufletului. In fine. Acuma, dragoste e, dar cu umorul stam cam nasol.

De ce? Pentru ca, in toti anii in care m-am dezvoltat ca fiinta, am reusit sa-mi cultiv un simt al umorului pe care multi il gasesc cel putin ciudat, reusind insa cu indaratnicie sa nu rad la chestiile unanim acceptate ca amuzante. Motiv pentru care o sa ma vezi cum ma invinetesc, ma sufoc, nu mai pot sa ma misc si scot niste sunete cel putin dubioase in situatii in care tu, om normal, nu gasesti nimic, dar nimic de ras.

De exemplu, mi se par foarte amuzante momentele in care cineva are lapsus. Cum incearca acest cineva sa gaseasca acel cuvant simplu, sa zicem “mar”, mi se pare de-a dreptul ilar. Privirea sa disperata si gesturile care insotesc fraze din care razbate o angoasa profunda, precum “hai ca stii… e ca para… doar ca altfel… tot un fruct… ptiu, ce-mi sta pe limba!” mie mi se par mai ceva ca Stan si Bran. Si cand asta mi se intampla mie, sa te tii. O sa rad, garantat, cel putin 20 de minute din cauza asta, timp in care tu, om normal, te uiti la mine la inceput usor amuzat, apoi plictisit si in final de-a dreptul enervat.

Problema mea nu e ca am un simt al umorului ciudat, nici ca nu rade, adesea, nimeni cu mine, ci problema mea e ca am constatat ca nu mai rad, dom’le, nici cand e cazul silvistic sa rad. Cred ca trebuie sa iau chestiile, viata, oamenii, banii, situatiile sociale,indatoririle si obiceiurile mai putin in serios. Primavara asta e aproape de final si eu inca n-am ras ca lumea la soare, din motive stupide. Ce e asta?!

Share this: Twitter | Facebook

No Responses to "Funny stuff"

Comment Form

Facebook LastFM StumbleUpon Twitter

Arhiva

April 2012
M T W T F S S
« Mar   May »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki