Miercurea vorbim despre weekend

Posted: April 25th, 2012 | Author: | Filed under: La naiba! | Tags: , , , , | No Comments »

Cum vine miercuri, cum o sa fiu uimita de asta. Nu imi dau seama cum trec luni si marti pana la oribila zi de miercuri. Oribila pentru ca se misca mai ceva ca un melc obosit si fara chef de a ajunge, de fapt, undeva. Realizarea faptului ca e miercuri aduce dupa sine faptul ca atat miercuri, asa cum am stabilit, dar si joi, ca sa vezi, se tarasc apatic prin caledar. Sunt un fel de copii mai speciali ai acestuia.

De fapt, de ce asteptam cu totii weekendul de parca am tinut post si e dezlegare la peste? Oare toti sa fim asa de asupriti la munca? Eu una stiu ca nu sunt, si totusi ma trezesc, cu precizie, blestemand cu ochii mici ziua de luni, neintelegand cum de e deja miercuri si sarind in sus de bucurie de parca am luat BAC-u’ cand imi dau seama ca e vineri. Dar, pana la urma, de ce?

La mine motivele sunt cat se poate de simple, cred ca Maslow ar fi mandru ca ii demonstrez teoriile. Iubesc sa dorm. Mult. Probabil ca as fi mai putin trista daca as incepe munca la 12, sa zicem. In weekend ma trezesc la 12, 13, 14… si vai, cat imi place. Dada, stiu, imi irosesc viata dormind, as putea face atatea lucruri, as fi mai desteapta si mai frumoasa de m-as trezi devreme si sambata si duminica. Sigur.

Apoi, corelat cu faptul de mai sus, urasc sa fie miezul saptamanii, sa ma uit la ceas, ca acum, sa vad ca e 00:26, ca acum, si sa fiu amarata din motive de doamne-cum-a-trecut-timpul-maine-o-sa-fiu-varza-moarta-de-oboseala-si-inca-nu-mi-e-somn. Cu alte cuvinte, urasc sa ma culc pentru ca *trebuie*.

Alt motiv pentru care abia astept weekendul e simplu si ciudat: imi place sa fac curat. Pe lumina, sa vad eu scama si firul de praf. Sa fac curat in tihna, dupa care sa fac de mancare. Da, sunt casnica. Bineinteles ca imi place si sa ies, sa vad oameni, sa dau jos stresul si caloriile in cluburi etc, dar pretuiesc enorm timpul petrecut acasa, ca o gospodina din Mad Men. Imi place sa sterg, lustruiesc, spal rufe. Sunetul unei masini de spalat este unul dintre cele mai relaxante pentru mine.

Mai astept weekendul ca pe o vacanta de 5 stele pentru ca imi place sa ascult muzica. Nu in casti, nu in timp ce fac ceva, ci asa… cand stau si scriu sau citesc – alta chestie pe care m-am deprins sa o fac acasa, si nu pe troleu/autobuz/metrou/fuga. Nu; la mine acasa, sa inteleg, sa ascult, sa caut versuri, sa rad de oameni, uneori (comentarii pe youtube, versuri cretine, videoclipuri funny, oameni care catalogheaza etc).

Si nu in ultimul rand, hei, e weekend, spargem rutina de luni-vineri 9:00 – 18:00 in 14 bucati egale (ca inca suntem sub influenta rapoartelor, pesemne), o trimitem plangand la mama ei si ne aruncam in alt fel de rutina, dar una care ne place. Duminica vine, suntem pleostiti de pe la 5-6 dupa-amiaza si ne promitem ca de weekendul urmator facem altceva. Luam lectii de tango, mergem la zoo.

Nu stiu voi, dar eu abia astept weekendul asta pentru ca ma duc la o nunta, pentru ca ma duc la o nunta a unei prietene bune, pentru ca ma duc la o nunta cu o rochie frumoasa foc si pentru ca uite, in fine, o sa fac altceva.

Weekendul viitor nu stiu cum va sta treaba. Probabil ca o sa spal rufe.Leave a Reply