A sunkissed world

21 May, 2012

Nu ne trebuie mentalisti

Posted by: sunkissed In: Despre natura lucrurilor|Eu cu mine

Suntem oricum foarte priceputi in a ne pacali unii pe altii. Ce nevoie mai avem de altii care sa faca asta pentru noi? Ba chiar suntem si mai priceputi in a ne pacali pe noi insine, in a ne manipula, in a ne convinge de chestii, in a aplica fel si fel de trucuri asupra noastra incat, sincer, nu mai avem nevoie de tot felul de magicieni.

In weekend m-a plouat pana la piele si m-am incalzit intr-o casa ce nu era a mea, dar pentru vreo 24 de ore a cam fost. Am simtit ca imi tradez orasul de suflet cu un altul, ceea ce fireste ca nu e cazul. Brasov nu e Sibiu asa cum nici Constanta nu e Vama Veche – dar nici nu trebuie sa fie.

In Brasov am venit intotdeauna pentru rasfat, pe cand in Sibiu mergeam adesea ca sa uit. In Brasov mergeam cu ai mei cand eram mica si mi se faceau toate poftele. Asa ca si acest weekend a stat sub acelasi semn. M-am simtit mica si am avut parte de un weekend hedonist de oameni mari. Asa cum mai e si cazul. M-am pacalit singura ca am dreptul, in astea doua zile, sa fac orice. Orice insemnand, de exemplu, sa-mi beau cafeaua de dimineata la ora 2, in pat sau sa ma plimb la 1 noaptea la fast-food. Imi place sa cred ca timpul si consecintele sale se suspenda atunci cand esti turist.

Ploaia si umezeala si lipsa bicicletei nu prea imi fac bine. Ma trezesc cu pixul in mana si fara cuvinte de prea multe ori. E ca si cum incerc sa scriu / sa fiu intr-o limba straina, pe care am stiut-o si am uitat-o; sau poate nu am stiut-o niciodata si doar mi-am imaginat tot.

M-am reapucat de H. Murakami. Incerc sa ii dau o sansa dupa Padurea Norvegiana – cred ca am mai scris ca nu mi-a venit sa-mi vand sufletul pentru aceasta carte. Sa vedem cum merge cu povestirile, desi previziunile sunt rezervate.

E luni si asta nu-i deloc bine pentru suflet.

Share this: Twitter | Facebook

No Responses to "Nu ne trebuie mentalisti"

Comment Form

Facebook LastFM StumbleUpon Twitter

Arhiva

May 2012
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki