Dezradacinare

Posted: May 25th, 2012 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor, Eu cu mine, La naiba! | Tags: , , , , , , , , , | 2 Comments »

Unii oameni nu au scris sa se “aseze”. Eu una asta cred. Si nu ma gandesc la asta cand vad rebeli fara cauza cutreierand lumea si schimband orasele in care locuiesc asa cum isi schimba altii sosetele. Din contra, cred ca aceste persoane sunt cele mai atasate de locuri si sunt “most likely to settle down for good”, o data ce isi ostoiesc nevoia de alergatura.

Eu cred ca oamenii care nu au scris sa se aseze sunt printre cei care cauta asta cel mai tare. Sunt printre cei care semneaza tremurand un credit pe 30 de ani. Sunt printre cei care bifeaza un X timid langa toate chestiile din catalogul Ikea pe care le vor pentru casa “lor”. Sunt acei oameni care isi cauta privelistea perfecta de la etajul perfect. Acei oameni care, o data mutati intr-o casa noua, pun repede o perdea – a lor, un covor – tot al lor si papucii de casa la usa si ofteaza apoi a implinire.

Printre acei oameni cred ca sunt si eu.

Am senzatia ca am acum doua drumuri in fata. Fie ma asez, fie ma ridic si umblu. Si oh, vai, cat imi doresc sa umblu, sa vad, sa incerc, sa simt si sa gust. Mai mult chiar decat imi doresc sa imi asez oasele obosite intr-un pat alb, imaculat, si sa dorm 100 de ani.

Dar cred ca mai am de crescut pana departe. Sunt drumuri frumoase de umblat pe care le poti bate si cand esti acasa, stiu asta. Numai ca notiunea de “acasa” a fost intotdeauna confuza si permisiva pentru mine. Am ajuns sa o asociez cu oameni si experiente. Asa ca, intr-un fel, mai mereu sunt acasa. Si deci ce-mi mai trebuie sa-mi iau talpasita? Un alt troller, asta da. Pantofii potriviti, am. Timp, se face. Incredere – ei, aici stau mai prost.

Cand apare noul catalog Ikea?


2 Comments on “Dezradacinare”

 1. 1 mihai said at 2:05 am on May 28th, 2012:

  You hit close to home with this one :), adica vreau sa zic ca am fost si eu acolo, aveam mobila de catalog de la Mobexpert (Ikea e pt. cand ai 25 de ani :) ), perdeaua era a noastra (desi criticata de soacra-mea), privelistea de la balconul (imens si genial balconul, 7metri pe 2, o imensitate) era absolut perfecta, si in plus de asta nici macar nu trebuise sa platim credit pentru toata jucaria :).

  Dar… pt. ca totdeauna exista un dar… vine cateodata un moment in viata cand lasi toate astea in urma fara macar sa te gandesti prea mult :)) N-as spune ca sunt niste nimicuri, pt ca nu sunt, strict material vorbind, dar pur si simplu vine un moment in care iti dai seama ca nu te-ai nascut sa traiesti pt mobile de la Ikea si duminici linistite si alegi sa “treci de partea cealalta”.

  Nu stiu daca are sens ceva din ce-am zis :) Si intr-adevar, sunt duminici din astea “linistite” in care de exemplu ii vad pe el si pe ea de varsta mea scotzand cumparaturile de la Auchan/Real din port-bagajul masinii in parcarea din fatza complexului rezidential, totul e zen si asezat, si cuddling-ul programat la ora obisnuita seara in pat, si stinsul luminii cand unul dintre ei adoarme, si alesul canalelor la TV, si cine duce gunoiul, si cum ziceam, o clipa, o secunda, imi trece prin minte “I had all this and I chose to gave it away”, dar pana la urma nu-ti pasa :))

  Anyway, viata’i complexa , cred ca asta vroiam sa zic :))

 2. 2 sunkissed said at 12:50 pm on May 28th, 2012:

  Oh, deci trebuie sa trec pe Mobexpert acum ca nu mai am 25 de ani? :))

  Nu cred ca sunt nimicuri, sunt de fapt lucruri foarte importante pentru altii. Dar sunt doar lucruri, obiecte. Unii aleg sa le pretuiasca mai mult decat altii, atata tot :)

  E tare complexa, mai ales cand incepi sa deschizi ochii si sa vezi cate optiuni ai, de fapt :)


Leave a Reply