A sunkissed world

25 May, 2012

Seara de mai

Posted by: sunkissed In: Eu cu mine

Treaba vine cam asa: afara a plouat ca intr-un roman rusesc, acum s-a potolit si ploua ca un fado. Eu am un soi de sinuzita combinata cu melancolie. Sunt singura acasa, in aceasta casa, in mult timp. De fapt, nu cred ca am fost vreodata, exceptand prima data cand am dormit aici.

Am spalat rufe ritualic, am citit, am luat pastile. Mi-am intins canapeaua – stiu, extravagant – si mi-am intins patura maro pe picioare. Am aprins si veioza si iaca, mediul perfect pentru a te gandi.

M-as putea gandi la presedintii Americii, la glam rock, la cafeaua de la Starbucks, la buline sau la carti. M-as putea gandi la faptul ca peste o luna si jumatate o sa plec spre Lisabona. M-as putea gandi la faptul ca durerea asta de cap e interesanta tare.

Si ma gandesc la toate si la mai nimic in acelasi timp. Mi-am potrivit lumina de 15 ori. Patura, de 10. Am invartit in maini cutia de Dr. Pepper de inca vreo 5. Am intins rufe si le-am verificat de 12 ori. Si in tot timpul asta, gandul cel mai pregnant era ca ar trebui sa dorm. Sa-mi ostoiesc gandurile si durerea de cap cu un somn bun de tot de vineri.

Stiu de ce am avut migrenele astea ingrozitoare. Am fost apasata de ganduri si de inca o pierdere, care fireste intr-un fel e un castig, doar ca inca nu reusesc sa il gasesc. La urma urmei, lucrurile, chestiile materiale nu ne fac pe noi ceea ce suntem, dar e nasol cand nu le mai ai.

Astept ca ploaia sa se potoleasca, sa se scurga de pe strazi, sa-mi extraga durerea din tample, sa adorm intr-un final si sa ma trezesc ca si cum am identificat acel castig.

Si uite asa le-am lamurit pe toate. Desi sunt sigura ca am reusit sa leg si sa amestec altele.

Nu-i bine sa fii singur intr-o seara de mai, in anumite circumstante.

Share this: Twitter | Facebook

No Responses to "Seara de mai"

Comment Form

Facebook LastFM StumbleUpon Twitter

Arhiva

May 2012
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki