Seara de mai

Posted: May 25th, 2012 | Author: | Filed under: Eu cu mine | Tags: , , , , , | No Comments »

Treaba vine cam asa: afara a plouat ca intr-un roman rusesc, acum s-a potolit si ploua ca un fado. Eu am un soi de sinuzita combinata cu melancolie. Sunt singura acasa, in aceasta casa, in mult timp. De fapt, nu cred ca am fost vreodata, exceptand prima data cand am dormit aici.

Am spalat rufe ritualic, am citit, am luat pastile. Mi-am intins canapeaua – stiu, extravagant – si mi-am intins patura maro pe picioare. Am aprins si veioza si iaca, mediul perfect pentru a te gandi.

M-as putea gandi la presedintii Americii, la glam rock, la cafeaua de la Starbucks, la buline sau la carti. M-as putea gandi la faptul ca peste o luna si jumatate o sa plec spre Lisabona. M-as putea gandi la faptul ca durerea asta de cap e interesanta tare.

Si ma gandesc la toate si la mai nimic in acelasi timp. Mi-am potrivit lumina de 15 ori. Patura, de 10. Am invartit in maini cutia de Dr. Pepper de inca vreo 5. Am intins rufe si le-am verificat de 12 ori. Si in tot timpul asta, gandul cel mai pregnant era ca ar trebui sa dorm. Sa-mi ostoiesc gandurile si durerea de cap cu un somn bun de tot de vineri.

Stiu de ce am avut migrenele astea ingrozitoare. Am fost apasata de ganduri si de inca o pierdere, care fireste intr-un fel e un castig, doar ca inca nu reusesc sa il gasesc. La urma urmei, lucrurile, chestiile materiale nu ne fac pe noi ceea ce suntem, dar e nasol cand nu le mai ai.

Astept ca ploaia sa se potoleasca, sa se scurga de pe strazi, sa-mi extraga durerea din tample, sa adorm intr-un final si sa ma trezesc ca si cum am identificat acel castig.

Si uite asa le-am lamurit pe toate. Desi sunt sigura ca am reusit sa leg si sa amestec altele.

Nu-i bine sa fii singur intr-o seara de mai, in anumite circumstante.Leave a Reply