Bine-ai venit, vara

Posted: June 1st, 2012 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor, Gânduri în corabie | Tags: , , , , , , | No Comments »

In fiecare an te astept mai navalnic, mai speriata de tot si toate, mai gata sa iau viata in piept pentru ca apoi sa o fac un vapor de hartie si sa o arunc in mare. In fiecare an ma bucur ca vii, pentru ca mai apoi sa nu mai stiu ce sa fac cu tine. In fiecare an ma intreb ce mi-ai pregatit.

Sunt acum atat de departe, atat de straina de tot ce s-a intamplat in vara trecuta, ca sunt aproape circumspecta in legatura cu vara asta. Insa abia astept primul miros de mare pe anul asta. Prima data cand calc pe nisip si cand uit instant ca sunt Om si ca uneori doare. Primele cirese negre. Primele caise. Primele dati cand asortez sandalele unei rochii scurte si unei senzatii permanente de lesin de la caldura. Da, astept caldura, chiar daca o sa ma plictisesc repede de ea.

Nu ma mai gandesc, nu-mi mai fac planuri. De la o varsta, planurile te cocoseaza. Te obliga. Te imbatranesc. Cel mai bine e sa iti pui un rucsac in spinare, fie el si metaforic, si sa iti vezi de treaba. De vara, de iubire, de anotimpuri, de linistea pe care o cauti intr-o scoica, poate chiar maine.Leave a Reply