Calaretul fara cap

Posted: June 27th, 2012 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor, Eu cu mine | Tags: , , , , , | 2 Comments »

Asa ma simt uneori: calaretul fara cap, pus in lume special ca sa traumatizeze oamenii. Senzatia se acutizeaza miercurea dimineata, cand nu inteleg de ce este deja ora 8 jumate, de ce se aude o bormasina de la etaj si mai ales de ce este iar un rotopercutor in fata blocului.

Mi-a zis cineva ca nu sunt facuta pentru locuitul la bloc. Asa e. Eu sunt aia care lasa bilete – pasnice, dar oricum – vecinilor, rugandu-i sa dea televizorul mai incet. Eu sunt aia care cheama politia daca ai petrecere cu manele la ora 3 jumate dimineata. Eu sunt aia care te aude cand mergi prin casa. Eu sunt aia care e deranjata de un radio dat mai tare dupa-amiaza.

Solutia este simpla: ori castig la Loto si imi cumpar o casa pe care o izolez fonic de toti banii ramasi, ori ma mut in unul din blocurile noi de la marginea orasului in care sta cineva la parter, cineva la etajul 10 si atat. Desi probabil ca i-as auzi si pe aia.

De la un timp, observ ca sunt din ce in ce mai putin apta sa ii suport pe altii, necunoscuti mai ales, pe langa mine, la un perete/tavan/podea distanta. Dar aleg acum sa nu ma gandesc si la asta, pentru ca nu mai am chef sa-mi fac probleme cand ele nu sunt. Intr-o vreme era hobby-ul meu, dar din fericire am invatat sa ma mai relaxez.

Numar zilele pana la vacanta mea si mi se pare ca toata lumea numara zilele pana la vacanta lor. Nu mai e mult, dar timpul asta blestemat si relativ ma face sa ma zgarii pe ochi in fiecare dimineata in care ma trezesc si nu sunt in avion spre Lisabona.

Ieri mi-am amintit momentele mele de cinism maxim. Apoi m-a bufnit rasul. Mi-a trebuit doar un moment scurt de balans ca sa ma prind iar – si de asta data, bine de tot. Din septembrie, traiesc in fiecare zi cele mai frumoase si minunate chestii. Fara exagerare, fara exceptie. Viata ca un basm fara baba oarba. E misto, ce sa mai zic.

Vacanta?

 


2 Comments on “Calaretul fara cap”

  1. 1 Raluca said at 4:26 pm on June 27th, 2012:

    Cat de bine te inteleg cand vine vorba de traiul la casa… Ah, ce n-as da si eu sa am o bucatica de curte si de cer numai ale mele, sa ma folosesc de ele fara sa trebuiasca sa ma deplasez in afara orasului sau sa astept vacanta sa am timp sa ma deplasez. Da, cred ca blocul are ceva (sau mai mult) din structura unei custi… si nu poti fi fericita intr-o cusca. E nevoie de spatiu sa poti zburda. Salutari si vacanta faina!

  2. 2 sunkissed said at 5:10 pm on June 27th, 2012:

    Are, e adevarat. Am sacrificat multe chestii pentru confortul asta urban, noi, oamenii.


Leave a Reply