A sunkissed world

19 Jul, 2012

Lisabona

Posted by: sunkissed In: Despre natura lucrurilor|Eu cu mine

M-am intors dintr-un paradis mai mic.

Lisabona este orasul in care majoritatea celor din grupul cu care am fost si-ar dori sa se mute. Eu nu. Este un oras asa de frumos, asa de plin, insa atat de trist sub toate straturile sale, incat nu cred ca as putea sa traiesc acolo fara sa plang.

Fado explica cel mai bine tristetea acestui oras. Orasul in care se asteapta. Astepti sa urci sus sus sus pe stradute pavate si intortocheate. Astepti la malul raului sa vezi corabia celui iubit cum revine in port. Astepti la coada la bilete la tren. Astepti la cafea. Astepti si tot astepti. O asteptare trista, apasatoare, demna.

Lisabona este in schimb orasul in care m-as pierde. Atatea sunt de descoperit, atatea sunt de aflat, atatea sunt de invatat, ca astea 5 zile petrecute acolo mi se par meschin de putine. Nu am vazut oceanul decat pentru o zi si de pe o singura plaja. Nu am vazut cate muzee puteam. Nu am plans decat o data in Casa do Fado. Nu m-am pierdut decat putin pe sus, pe langa Castel.

Sunt atatea lucruri pe care totusi cred ca o sa le visez o viata intreaga. Vuietul oceanului. Fado. Bossa Nova pe plaja din Cascais. Bairro Alto. Casa do Fado. Mirosul de peste prajit. Veselia contagioasa. Trotuarele minunate. Vederea Lisabonei de sus. Mici surprize la fiecare colt. Bunul gust si aroma de nou, de vacanta, de frumos. Minunatul Prego no pao. Dulciurile din Belem.

Abia astept o reintoarcere. Sunt locuri in care, desi stii ca nu te-ai putea muta, stii ca te vei intoarce. Lisabona e unul din ele.

 

Share this: Twitter | Facebook

No Responses to "Lisabona"

Comment Form

Facebook LastFM StumbleUpon Twitter

Arhiva

July 2012
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki