De ce nu e bine cand e vant in Bucuresti

Posted: July 23rd, 2012 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , , , , , , | 3 Comments »

Probabil ca in alte orase e misto cand bate vantul. Nu; sigur e misto cand bate vantul. Cand esti in varf de munte si vizitezi orase uitate de lume, cu o catedrala, o carciuma si atat. Cand esti pe faleza si vantul iti racoreste pielea arsa de soare. Cand vizitezi orasul copilariei tale si te simti brusc exact ca atunci cand erai mic si credeai ca vantul o sa te ia pe sus, ca pe Dorothy.

Numai in Bucuresti, insa, vantul imi pare o pacoste.

Pentru ca iti ridica fusta pe care te-ai gandit sa ti-o iei tocmai azi, asa incat faci marsul pinguinului pana la metrou: cu mainile lipite de coapse si tinand strans fusta, cat sa nu oferi un show in intersectie.

Pentru ca, in cele 5 minute cat mergi pana la metrou, vantul are grija sa ridice tot praful de pe strada si sa il aseze, delicat, pe tenul tau proaspat cremuit si machiat. Stilul urban-murdar, carevasazica.  Si pentru ca acelasi vant face ce vrea din parul tau, ti-l baga in ochi, un gura, in nas, nu te lasa sa vezi pe unde mergi si te face sa arati ca un bursuc. De fapt, ca un raton, daca luam in considerare si praful de pe fata.

Pentru ca vantul ridica toate gunoaiele, toate mizeriile, toate mucurile de tigara, toate ambalajele lasate la voia descompunerii naturale pe ciment si ti le vara tie fix in fata sau in sandale.

Pentru ca acelasi vant iti aduce pe la nari arome pe care altfel poate nu aveai sansa de a le simti. Vantul favorizeaza apartia acelui mirosul  inconfundabil pe care l-am simtit numai aici: de gunoi, canal, pipi de caine, pisica, soarece si altele, mirosul de noroi, de caine ud, de metal stricat si de oameni rai.

Azi nu-mi mai place in Bucuresti.


3 Comments on “De ce nu e bine cand e vant in Bucuresti”

  1. 1 Folii auto said at 2:02 pm on July 23rd, 2012:

    Yap!, ai dreptate, e un oras infect plin de mizerie :( si degeaba am asteptat atat sa bata vantul sa se racoreasca, ca discomfortul este mai tare prezent…

  2. 2 mihai said at 9:14 pm on July 24th, 2012:

    Mi-ai facut dor de Bucuresti cu postul asta :))

  3. 3 sunkissed said at 10:33 am on July 25th, 2012:

    Wanna switch? :D


Leave a Reply