A sunkissed world

01 Aug, 2012

Chestii personale

Posted by: sunkissed In: Despre natura lucrurilor

Mi-am dat seama ca vorbesc prea abstract in ultima vreme. Asa ca vreau sa schimb putin asta.

M-am trezit extraordinar de amortita azi. O mica sciatica ce-mi aminteste ca a. probabil am stat in curent, daca el exista si b. mai mult ca sigur imbatranesc. Un picior amortit, privirea in ceata. M-am impleticit spre ibric sa pun de cafea si in oglinda din baie mi-am privit, ritualic, cearcanele. Sunt tot acolo, uneori mai mari, uneori mai mici, semne de buna purtare (citit pana noaptea tarziu) sau de rea purtare (urmarit seriale stupide pana la ore mici).

La birou, din click in click si din procrastinare in procrastinare, ca tot ar trebui sa muncim vara, am dat peste un forum pe care obisnuiam sa postez acum multi, multi ani – 7 chiar. Am recitit cu nostalgie ce postam si am fost cumva mandra de mine, cea de 20 de ani. Nu eram perfecta. Doamne fereste. Dar eram acolo unde ma imaginam eu la 20 de ani. Chiar daca putin mai idealista, mai visatoare, mai increzatoare. Nici nu stiam ce ma asteapta in viata asta. Totusi, am ramas si putin inciudata; eram mai coerenta, imi aparam opiniile cu fervoare, imi exprimam chiar si parerile nascatoare de controversa. Intre timp, mi s-a facut lehamite de toate astea.

Ca sa nu ma mai gandesc – IAR – la le mal de vivre, am incercat sa citesc niste articole “pentru stimularea creativitatii”. Anyway. Nu am gasit astfel de articole, asa ca am citit din RSS un articol stupid de genul “chestii pe care sa nu le spui la prima intalnire”. Un punct de acolo mi-a amintit de un tip cu care am iesit eu la un moment dat, in tineretile mele – candva intre etapa “forum” si etapa “sictir de viata de om mare”. Ei, tipul asta avea vreo 30 de ani. Sau 29; oricum, pe-acolo, prin acea etapa a vietii. Si tipul asta mi-a vorbit la o intalnire aproape o ora sau mai mult, nu mai stiu, despre cat de cool e ca el locuieste cu ai lui. Cat de cool sunt ai lui, de fapt. Niste boemi. Despre faptul ca el nu vrea sa se mute de acasa, nu vede niciun motiv pentru care asta ar fi un lucru bun. Etc. Etc.

Inutil sa spun ca acea intalnire s-a terminat amicabil, platonic. Poate am fost oaie si nu i-am mai raspuns la telefon. Nu stiam prea multe la varsta aia. Abia mult mai tarziu am aflat ca e ok sa-i zici cuiva uite ce e, hai sa nu ne pierdem timpul unul altuia – in mod direct.

Apoi am mai citit putin prin forum si pentru ca mi se incetosase privirea de la somn si m-am gandit ca nu am mai scris ceva personal de mult. Ceva din seria ce mai face Silvia. Nu abstract, nu la modul sufletesc, ci asa, bucati din viata. Cum povesteam o data chestii din autobus sau scoala si era bine. Deci, iaca.

Si da, in sfarsit este august. Deja imi mirosea a sfarseala azi.

 

Share this: Twitter | Facebook

5 Responses to "Chestii personale"

1 | delaskela

August 3rd, 2012 at 6:03 am

Avatar

mi-a placut imaginea unei relatii…plactonice

2 | sunkissed

August 3rd, 2012 at 8:37 am

Avatar

:)) Catamai typo-ul si la mine. Oricum, o relatie plactonica e de preferat uneia plantonice. Cred.

3 | delaskela

August 3rd, 2012 at 4:03 pm

Avatar

nu e nimic sigur in lumea fermecatoare a relatiilor, asa ca nu paria…oricum, o relatie plantonica (una in care fiecare sta planton la rindu-i in nopti instelate, cu arma la chept) e chiar mai sigura decit una planctonica unde fiecare pluteste aiurea-n supa marina ispitind balene, nu?

4 | sunkissed

August 3rd, 2012 at 4:07 pm

Avatar

Nu prea imi plac relatiile bazate pe sau care se invart in jurul notiunii de razboi, asa ca o sa aleg balenele :) Plus ca plactonic poate sa insemne si ca iti place de celalalt intr-un fel… tonic si plin de viata. Cred.

5 | delaskela

August 3rd, 2012 at 5:29 pm

Avatar

coooreect. plac-tonic

Comment Form

Facebook LastFM StumbleUpon Twitter

Arhiva

August 2012
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki