A sunkissed world

16 Sep, 2012

Clocking in

Posted by: sunkissed In: La naiba!

Oriunde vrei sa mergi, ai face bine sa ajungi la timp. Fireste, nu iti va spune nimeni ce inseamna la timp sau macar cine te va evalua, ceea ce face lucrurile putin mai complicate. Insa, pe de alta parte, unde ar fi lumea asta daca ai gasi din start cana ta de cafea preferata, daca zaharul ar fi la locul lui si daca nu ai avea parte de niciun fel de necunoscuta inm viata, niciun “x” care sa te puna pe ganduri si sa te fara sa pierzi sirul cand numeri oi, noaptea, singur in patul tau, in camera ta intunecata?

In mintea mea, “la timp” inseamna multumire. Eficienta sufleteasca. O stare de bine deloc mediocra si pentru care stiu cativa oameni dispusi sa verse niste sange – al lor, al altora, nici nu conteaza.

Am crezut prea mult amarat de timp ca fericirea inseamna mediocritate, ca sa descopar acum ce copil tampit am fost. Am descoperit asta cand am aflat ce inseamna, cu adevarat, “la timp”. Cum se pot potrivi chestiile, experientele, regasirile de sine, chiar si greselile, mersul acasa, indiferent ce inseamna “acasa”, cand de fapt puteai sa ramai, cum se pot deci sincroniza toate acestea astfel incat doi oameni sa ajunga sa se intersecteze exact la timp. Nicio secunda macar mai tarziu.

Sunt unele chestii din care numai altcineva te poate salva. Altcineva-ul acela potrivit pentru tine. Sigur ca nu e de datoria lui sa o faca, insa, daca mai si reuseste fara efort, e clar ca lucrurile sunt exact unde trebuie ele sa fie.

Intr-un fel, lucrul acesta m-a ajutat, la modul cel mai generalist, sa nu mai dau niciun sfat si nu ma mai amarasc inutil.Pentru ca am ajuns sa constat ca 1. oamenii fac exact, dar EXACT ce vor ei, indreptandu-se intr-un fel inconstient si de unii singuri spre acel Moment Potrivit pentru ei (nu conteaza pentru ce e momentul potrivit), si 2. pentru ca sunt prea putine lucruri care sa conteze cu adevarat si care sa te afecteze pe tine, in sinele tau cel mai adevarat, cel mai real, cel mai expus. Restul, vorba aia, e maculatura. Si toamna.

Share this: Twitter | Facebook

No Responses to "Clocking in"

Comment Form

Facebook LastFM StumbleUpon Twitter

Arhiva

September 2012
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki