Scriu ca sa nu uit

Posted: September 21st, 2012 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , , | No Comments »

Nu ma mai plang. Nu am de ce.

Nu ma mai plang ca trebuie sa ma trezesc dimineata si sa merg la munca. Fac ceea ce-mi place, ceea ce nu e de ici, de colo. Nu ma mai plang ca la final de luna primesc niste bani cu care imi permit sa-mi fac majoritatea poftelor. Nu am de ce sa ma plang de asta. O sa ma plang de asta cand nu mai am 5 lei ca sa ii dau batranei de la colt.

Nu ma mai plang ca trebuie sa ma duc la medic. O masea, o miopie nu sunt chestii peste care nu poti sa treci in viata. Sunt lucruri marunte, chestii care ne amintesc ca suntem oameni, ca da, puteam sa fim construiti mai bine, dar uite ca natura e troll. Sunt chestii care ne amintesc ca trebuie sa avem grija de noi si ca suntem transparenti ca o foaie de hartie proasta.

Nu ma mai plang ca sunt scunda. Sunt numai buna de luat in brate si de invartit haotic, pana cand toate gandurile ti se fac un carusel colorat si nu mai stii cati ani ai si unde esti si mai ales de ce.

Nu ma mai plang ca tot ce mananc bun se pune pe solduri. Kate Moss e o proasta. Nothing tastes as good as knowing you indulged. Iti amintesti de placerile fizice, banale ale vietii. Iti amintesti ca ai fost fericit nevoie mare cand ai muscat din pizza aia si branza s-a intins exact ca in reclame. Si apoi, nu o sa moara nimeni dintr-o pizza. Decat daca ii sta in gat. Exista pilates, bicicleta, cumpatare – cat sa nu ajungi ca majoritatea celor de pe “People at Walmart”.

Nu ma mai plang ca am pierdut oameni. Serios. Nu am de ce. Nu e ca si cand iti pierzi ochelarii de soare pe plaja si te duci dupa ei. E ca si cum oamenii pe care i-ai pierdut au ales sa ramana, permanent, pe plaja. Pe o plaja pe care tu nu esti. Au disparut si nu mai conteaza ca au disparut cand nu trebuia sau chiar la momentul potrivit. Conteaza ca, pentru o scurta sau lunga vreme, ai invatat ceva de la ei. Si cele mai multe chestii se invata dupa ce oamenii aia pleaca.

Nu ma mai plang de ghinioanele de zi cu zi. Daca stau sa ma gandesc, unele chestii sunt chiar foarte amuzante. Am o colega care imi spune ca sunt cea mai amuzanta fiinta. Stiu, nu s-ar zice, dupa cum scriu. Dar, in fine. Cand ea imi zice chestia asta, imi aduc aminte ca da, chiar pot sa fiu cea mai amuzanta fiinta. The weird, awkward stuff happens when I take things too seriously.

Si gata. Nu ma mai plang. Nici macar ca ploua si ca nu mai e vara. Nu de alta, da’ mi-am luat ghete noi si am avut cea mai tare vara.Leave a Reply