As vrea sa fac ceva extraordinar… insa doar lunea

Posted: October 15th, 2012 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor, Eu cu mine | Tags: , , , , , , | No Comments »

As vrea si eu sa fac ceva extraordinar. Sa sar din stratosfera ar fi un lucru bun. Sau macar sa adopt un catel.

Insa eu ma multumesc cu a bea un Guinness rece si a asculta Pink Floyd intr-o seara rece de toamna. Cu a ma complace intr-o stare de lene cum altfel decat maxima. Ca atunci cand iti miros perdelele a prajeala si nu stii cum sa faci ca sa le speli fara a te speti prea tare. Ca atunci cand iti cade ceva pe jos si zici, ei bine, poate sa ramana acolo, doar nu o sa faca picioare o data cu trecerea timpului.

Nu stiu daca mie mi-ar iesi treaba cu saritul de pe marginea universului. Traiesc la un nivel mult mai micro. Plonjez in amintiri si melancolii. Defragmentez clipe. Miros trecuturi. Adulmec viitoruri. Chestii mici de tot pentru mine au o insemnatate aparte. Intr-un fel, sar de la marginea universului in fiecare zi. De mai multe ori pe zi.

Oare cum o fi, totusi, sa sari pe bune? O fi ca o indragosteala? O fi ca a descoperi o specie nemaintalnita pana atunci pe planeta? O fi ca ambele lucruri? O fi ca atunci cand masina de spalat care iti vuieste in cap se opreste, intr-un final, din invartit si poti sa iti vezi de treaba? Cum o fi cand iti traiesti obsesiile pana la capat? Oare toti oamenii incep sa caute unele noi inca de a doua zi? Revin iar la ideea principala, vad. Cred ca e ca o indragosteala. Una din aia misto si ametitoare care te face sa asculti cantece dubioase noaptea si sa zambesti mereu a mirare. Da. Asa trebuie sa fie sa sari de la marginea universului.

Cat despre mine, e ok, de maine nu o sa ma mai plang, ca doar e marti.

Am avut candva si un prieten de joi. Acum joia e doar o zi oarecare. Aproape invizibila, cumva. Mai misto e miercurea, daca va vine sa credeti.Leave a Reply