Bucurii de toamna

Posted: October 16th, 2012 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , , , , | No Comments »

Cand eram mica, aveam o bucurie pe care o aveau, cu siguranta, toti copiii. Imi placea foarte tare sa ma plimb prin frunze si sa le dau la o parte cu picioarele mele sfirjite de copil mic care se credea acest Moise al toamnei.

Se vede treaba ca nu stiam mare lucru, aveam mare incredere in capacitatile mele de a misca chestii din loc si a face loc pentru alte chestii. Si am crescut si, ce sa vezi, sunt la fel.

Nu mai urmaresc stirile de mult si nu stiu daca toti copiii din ziua de azi mai au vreo treaba cu rascolitul asta arhaic de frunze. Mi-e teama ca nu le mai recunosc copilaria. Dar mi-e teama la un nivel mai degraba declarativ, de fata de 27 de ani care se plange ca are prea multi cu un soi de cochetarie falsa, doar ca sa ii spuna cineva ca nu arata de 27. Si parca asta ma ajuta la ceva; stiu exact cate frunze am rascolit pana acum.

Incerc de cateva saptamani un experiment. Dar nu mi-e prea prielnic. Incerc sa ma raportez altfel la timp, sa elimin din angoasa si din panica si din frica. Numai ca, vedeti voi, nu ma simt bine. E ca atunci cand sunt prea racita ca sa mai beau cafea si mi-e greu sa imi ofer o identitate.

Asa ca o sa renunt la acest experiment absurd. Oricum nu aduce nimic bun, decat o stare proasta de zen si armonie cu care, va zic, nu ma impac deloc.Leave a Reply