A sunkissed world

16 Oct, 2012

Bucurii de toamna

Posted by: sunkissed In: Despre natura lucrurilor

Cand eram mica, aveam o bucurie pe care o aveau, cu siguranta, toti copiii. Imi placea foarte tare sa ma plimb prin frunze si sa le dau la o parte cu picioarele mele sfirjite de copil mic care se credea acest Moise al toamnei.

Se vede treaba ca nu stiam mare lucru, aveam mare incredere in capacitatile mele de a misca chestii din loc si a face loc pentru alte chestii. Si am crescut si, ce sa vezi, sunt la fel.

Nu mai urmaresc stirile de mult si nu stiu daca toti copiii din ziua de azi mai au vreo treaba cu rascolitul asta arhaic de frunze. Mi-e teama ca nu le mai recunosc copilaria. Dar mi-e teama la un nivel mai degraba declarativ, de fata de 27 de ani care se plange ca are prea multi cu un soi de cochetarie falsa, doar ca sa ii spuna cineva ca nu arata de 27. Si parca asta ma ajuta la ceva; stiu exact cate frunze am rascolit pana acum.

Incerc de cateva saptamani un experiment. Dar nu mi-e prea prielnic. Incerc sa ma raportez altfel la timp, sa elimin din angoasa si din panica si din frica. Numai ca, vedeti voi, nu ma simt bine. E ca atunci cand sunt prea racita ca sa mai beau cafea si mi-e greu sa imi ofer o identitate.

Asa ca o sa renunt la acest experiment absurd. Oricum nu aduce nimic bun, decat o stare proasta de zen si armonie cu care, va zic, nu ma impac deloc.

Share this: Twitter | Facebook

No Responses to "Bucurii de toamna"

Comment Form

Facebook LastFM StumbleUpon Twitter

Arhiva

October 2012
M T W T F S S
« Sep   Nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki