Seri batranesti de octombrie

Posted: October 22nd, 2012 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor, Eu cu mine | Tags: , , | No Comments »

Serile batranesti de octombrie cand, desi tanar, te dor toate. Si te rod toate. Bineinteles, includem aici gandurile de genul “ce-ar fi fost daca” si clasicele absente din viata noastra.

Serile batranesti de octombrie cand iti mai pui o patura pe tine si ti-e ciuda ca acum se poarta digitalizarea a orice. Cand te intrebi ce scris de mana au unii din prietenii tai sau, si mai grav, dragostea vietii tale, stii ca e ceva in neregula. Cand nu ti-ai mai trecut degetele peste o poza lucioasa si supraexpusa, 10×13, la fel, e clar, probleme in micul paradis online in care traim cu totii.

Serile batranesti de octombrie cand frunzele iti cad pe balcon si te uiti prin ele mirat si realizezi ca mai ai doar doua luni dintr-un an care, uite, s-a ofilit si el. Si momentele cand bagatelizezi orice reusita, oricat de frumoasa, oricat de greu obtinuta, numai pentru a te mai simti putin trist, putin al nimanui.

Avem nevoie si de tristeti si de seri batranesti de octombrie. Mai mult decat ne permitem sa recunoastem, mai mult decat ne dorim sa ne infatisam lumii.

Problema aici e: ca ne infatisam lumii. Daca ne-am purta in noi unele nenorociri inchipuite si nu in vazul lumii, pe net sau in discutii fel si fel, ne-ar fi putin mai ciudat de bine.

Dar ce stiu eu. Am patura pe mine si mi se pare ca nu am facut nimic anul asta. Mi se pare. Doar azi.Leave a Reply