Libertatea mea

Posted: November 14th, 2012 | Author: | Filed under: La naiba! | Tags: , , , , , , , , , | 4 Comments »

Am citit mai demult, cand eram eu inca la scoala si aveam inca multe vise mute, cum ca libertatea mea se incheie acolo unde incepe libertatea celuilalt.

Fireste ca nu e bine sa te certi cu filosofii consacrati, mai ales cand e vorba de oameni care numai asta au facut toata viata lor – au gandit filosofii. Nici nu vreau sa ma cert. Insa nu inteleg nici acum, la venerabila mea varsta, de ce libertatea mea nu se poate lua de mana cu libertatea ta si nu pot ele ambele deveni libertatea noastra.

Tot in vremea aia mi s-a spus de catre un om pe care l-am admirat ca eu sunt o fire tare nelinistita, datorita obiceiului meu incapatanat de a cauta motive pentru orice si de a ma indoi de orice. Si atunci m-am indoit de spusele sale; eu ma simt tare linistita asa. M-as simti tare nelinistita daca, in schimb, as lua totul pe merit, asa cum e, nu mi-as pune intrebari si as accepta “soarta” sau “axiomele”.

Vad mereu oameni care posteaza citate pe diverse medii: Facebook, semnatura la mail, pereti adevarati  - citate spuse de oameni care au trait cu totul alta viata decat cei ce le posteaza vorbele si care au ajuns la niste concluzii adoptate drept adevar universal valabil de altii. E ciudat. Si cumva normal; la un nivel de baza, de tot-de tot, sufletele sunt cam tot o apa si-un pamant. Si eu am citate la care tin. Dar nu inseamna ca sunt concluziile mele, ca sa mi le asum cu toata increderea. Cu multe nu sunt de acord. Imi place doar cum o da omul din condei.

Nu stiu despre ce e vorba azi. Nu mai e vorba doar de libertate. Cred ca e vorba de indoiala. Ziceti voi.


4 Comments on “Libertatea mea”

 1. 1 Adi said at 4:44 pm on November 14th, 2012:

  Ma gandeam cum s-o intorc din condei mai frumos, dar pana la urma e vorba de diferenta dintre cei care cauta si take comfort intr-un drum batatorit si genul Toma necredinciosul (personajul care exprima exact de ce religia te indobitoceste).

 2. 2 sunkissed said at 5:09 pm on November 14th, 2012:

  Oare Toma era fericit?

 3. 3 Adi said at 5:39 pm on November 14th, 2012:

  nu stiu daca era mai fericit, dar ii era probabil mai usor sa ajunga la o oarecare fericire

 4. 4 sunkissed said at 6:35 pm on November 17th, 2012:

  cred ca nu se mai gandea la asta asa intens ca noi.


Leave a Reply