Hai cu 2013

Posted: January 5th, 2013 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , , , , | No Comments »

L-am inceput, de parca am fi avut de ales. Probabil ca ar trebui inca sa fim in spiritul bahic ce ne permite o groaza de retrospective, promisiuni si alinari sufletesti, numai ca pe mine ma macina deja ganduri foarte pragmatice. Unul dintre ele este strans legat de semnificatia zilei de 7 ianuarie, cand ne vom intoarce la munca.

In aceste zile de huzur am avut timp gramada sa ma gandesc sau sa nu ma gandesc, dupa cum imi era pohta de moment. Mi-am dat seama ca pentru mine anul asta o sa fie unul pragmatic. Nu mai am rabdare decat cu foarte putini oameni si in foarte putine situatii – nu stiu inca foarte clar daca e semn de batranete sau de senilitate sau daca pur si simplu asa e rostul meu pe pamant – sa fiu cand extrem de naiva si credula, cand incapatanata si neincrezatoare.

Altfel, ma banuiesc de o stare acuta de lene pe care sper sa o inving in 2013. (ha, initial am tastat 2014 –  ca sa vezi unde era actul ratat)

Si in afara de asta… inca sunt cuprinsa de starea de dolce far niente inerenta vacantei. Intotdeauna mi-a placut in vacanta. Sa stiu ca pot sa fac totul si totusi sa aleg sa zac linistita pe canapeaua mea galbena alaturi de o carte misto. Chiar. Aici unde stau in chirie am o canapea galbena si doua fotolii la fel de galbene. Sunt foarte comode aceste fotolii. Moi si mari si intre ele se afla o lampa smechera. Tocmai am descris locul ideal  pentru citit. Si totusi, aleg, atunci cand citesc, sa stau pe canapea si doar sa ma uit la aceste fotolii, constientizand ca sunt comode si galbene si perfecte si etc.Leave a Reply