Nu-mi plac pauzele

Posted: January 8th, 2013 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor, La naiba! | Tags: , , , | 1 Comment »

De cand ma stiu, nu sunt o fana a pauzelor. Pentru mine, o pauza inseamna un sfarsit si poate un nou inceput. Nu prea inteleg hiatusul; cu atat mai mult cand vine vorba de oameni si de relatiile dintre ei.

Nu poti sa pui pauza la iubire, la respect, la prietenie, la dor, la sila, la dorinta. Daca poti, e ca si cum iti pui pauza tie. Sfarsesti ceva din tine cand spui si sustii ca poti sa iei o pauza.

Si de asta nu-mi plac deloc povestile pe care altii le vad drept romantice, cum ar fi “dupa o pauza de 5 ani, iubita lui s-a intors la el”. Nu vad frumosul in asta. E ca si cum pui pauza si iti vezi de viata si apoi, ca in povesti, te intorci la print. Unde dracu’ ati citit voi asa povesti?

Nu, nu cred in pauza, nu imi plac, nu le doresc. Prefer o mana ferma, o taietura directa si o sangerare acuta in locul unui fir anemic care mai leaga doi oameni doar asa, sa fie, in locul unor cicatrici ce nu-si mai au rostul, in urma unor medicamente de moment.

Am invatat singura ca o pauza e un final, cel putin in ceea ce ma priveste. De aceea, incerc sa fiu mai precisa in atitudini, in expresii, in priviri. E greu; asa de greu ca iti vine sa inveti si cu cuvantul asta minunat si sa il folosesti. Iti vine sa mai intinzi un pod. Sa mai construiesti o punte, oricat de fragila. Sa mai arunci o franghie roasa de timp si de soricei.  Un “Te mai sun eu”, un “Imi pare rau, nu pot azi, dar poate maine…”

*Cand citeam Oblomov, am crezut ca am nevoie de o pauza ca sa inteleg cartea si sa o apreciez. Ani mai tarziu,  realizez ca semnul de carte lasat acolo inseamna un mare punct.*


One Comment on “Nu-mi plac pauzele”

  1. 1 coco said at 12:47 pm on January 15th, 2013:

    da…nu poti !!!!!


Leave a Reply