Blue Monday

Posted: January 21st, 2013 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , , , | No Comments »

Cercetatorii aia care se plictisesc cu tot felul de studii care mai de care s-au strans intr-o camera si au decretat ca e musai ca asta sa fie cea mai trista zi din an. Pai zau asa, este ianuarie, este luni, sarbatorile au trecut, bani nu sunt, cine suntem si incotro ne indreptam, viata nu are niciun sens.

As vrea ca Blue Monday asta de azi sa fie decretata zi nationala de tristete. Sa stai acasa si sa te gandesti la ce ai facut rau. Nu doar in anul care tocmai s-a incheiat, ci in toti anii vietii tale. Sa iti tocesti conexiunile neuronale cu angoase de tot felul. Sa fii nevoit sa dai nas in nas cu toate lucrurile care iti provoaca fobii. Sa nu mai prinzi postul tau favorit de radio – de fapt, muzica sa fie interzisa, cu exceptia albumelor de la The Cure.

As vrea ca azi toata lumea sa treaca printr-un soi de purificare cu tristete, din aia care ar putea fi catalogata drept emo chiar.

Nu vad nimic in neregula cu asta, daca esti un om cat de cat echilibrat emotional. Cred ca multor oameni le-ar face foarte bine sa fie putin tristi. Sa isi asume toate starile astea in care iti pare ca totul s-a dus dracului. Mai cred ca nu e prea bine sa fii mereu prea optimist, prea gata sa vezi partea plina a paharului. Tristetile si indoielile au si ele un rost, chiar daca societatea incearca sa iti spuna ca e nasol de fiecare data cand te trezesti cu fata la cearceaf. Tristetile si indoielile nasc intrebari, iar intrebarile sunt mereu binevenite. Chiar daca ti se par la fel de oportune ca o piatra in pantoful stang cand tocmai te-ai pornit la maraton sau la fel de oportune ca vecinul ala binevoitor care te prinde fix inainte sa te urci in lift si iti mai barfeste tot blocul, cu incredere si venin. Intelegeti voi.

Asadar, dragi cercetatori, eu va sustin. Sunt alaturi de voi azi; maine insa o sa fie mai bine.Leave a Reply