Acasa

Posted: February 5th, 2013 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , , , | No Comments »

Acasa e o notiune atat de abstracta, incat nici nu stiu ce fac scriind aici despre ea.

Acasa o sa fie mereu acasa cu ai mei. Asta e clar. E undeva in mintea mea ca o ancora, sau ca un far, sau ca amandoua mixate intr-un blender mare in care au loc si amintiri si sentimente si de toate.

Acasa e uneori si la munca. Ajungi obosit (paradoxul zilelor in care traim: dimineata esti deja gata de culcare) si iti faci o cafea, te tarasti prin biroul pe care o sa il tot vezi in urmatoarele 9 ore, te asezi in scaunul care deja te cunoaste si cu care ai o relatie love-hate, ai cana ta, laptopul tau, chestiile tale.

Acasa iti sunt oamenii. Prietenii tai fara de care nu ai mai avea compas moral si umoristic. Acasa e la fiecare din ei, in povestile lor, in serile apasate de fum si confesiuni, in cafelele si berile din aceleasi baruri unde ai zis ca nu o sa mai vii si totusi uite, esti ca acasa.

Acasa e de cele mai multe ori insa pe drum. Acasa e cand te duci undeva, nu neaparat cand ajungi acolo. Acasa e in mintea ta, in mainile tale, in tot ceea ce ai putea sa faci sau ai fi putut sa faci, dar ploua sau iti e frig ori lene. Acasa e mereu undeva si cel mai frumos e cand acasa e si poteca ce te duce acolo.Leave a Reply