Chestii de neinteles… partea a doua

Posted: February 26th, 2013 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , , , | No Comments »

E clar, devin o batrana intoleranta. Kids these days… De fapt, nu, nu am nimic cu astia mici din ziua de azi, nici nu ma simt depasita de vremuri, insa vad ca se acumuleaza lucruri pe lista cu “ce nu intelege Silvia”. Nu stiu daca asta ar trebui sa ma ingrijoreze sau nu, asa ca fac ce stiu eu mai bine sa fac atunci cand sunt nesigura: scriu pe blog.

Asadar. Azi pe minunata lista avem asa:

1. Karaoke.  Cred ca nu inteleg karaoke din gelozie, pentru ca am fost inzestrata cu nenumarate daruri, insa cu un glas cristalin, nu. Ma regasesc perfect in aceasta intamplare si nu pot decat sa ma bucur ca la concertele la care am avut norocul de a sta in primul rand nu a trebuit sa si cant. Dar, lasand invidia la o parte, eu chiar nu inteleg karaoke. Am fost o singura data, am cantat 3/4 din melodie cu microfonul inchis (…asa de desteapta sunt eu, nu ca a fost intentionat. Sau poate ca cineva din grup stia ce imi poate pielea si l-a inchis.) si treaba a devenit amuzanta abia dupa ce alcoolul a curs valuri peste noi. Dar nici chiar atunci nu am inteles esenta karaoke-ului. Prefer sa ma rezum la a canta in dus (si imi pare rau a priori pentru vecinii mei, pentru ca la vara o sa fac asta cu geamul deschis).

2. Sushi. Este ceva ce aproape ca nu pot sa privesc, mai tabu decat carnea de cal.  De fapt, nu e ca si cum ma ridic de la masa daca cineva isi ia sushi, ba chiar ii mananc somonul, daca e sa ramana (desi niciodata nu ramane, fir-ar). Insa ideea de sushi, gustul, mirosul, textura, pana si cum arata, sunt chestii menite sa ma sperie peste masura si sa impinga grobianul din mine in primul fast food, fara discriminarea de care, poate, as da dovada in alte circumstante.

3. Hainele negre de party. Nu ma intelegeti gresit. When in doubt, si eu imi iau ceva negru. Pentru ca negru e nobil, e cool si, mai ales, imi permite sa ma vantur de colo-colo fara sa am dubii ca e ceva in neregula cu tinuta mea. Negru e acel ceva sigur, ca un prieten pe care stii ca il poti suna noaptea la 3 sa vina sa iti mute fotoliul in alt oras. Numai ca nu iesi numai cu prietenul ala la bere, nu? Asa ca mi-as dori sa mai vad si eu o pata de culoare. Sufar si asa indeajuns pentru ca nu e soare de 100 de ani in coltul asta de lume.

4. Paiete pe orice. La polul opus punctului anterior… marturisesc ca am fost ieri la cumparaturi. Ce sa fac daca ma duc la aerobic langa un centru comercial? Ei, si ma uitam eu pe acolo la diverse chestii, unele care au ajuns aproape de mine, chiar in dulap. Si am remarcat ca oamenii o iau razna. Fie vor sa fie complet anonimi (negru, gri, bej), fie poarta paiete pe ORICE. Si nici nu e greu. Toate magazinele sclipesc. Vezi o bluza faina? BANG, paiete. O geanta misto? Paiete. Pantofi de vis? Paiete SI tinte. Serios acuma… mai lipseste sa se puna paiete si pe carti. Desi, daca asta ar insemna ca ar creste si vanzarile, as fi dispusa sa fac un compromis. M-am gandit si la o campanie: “Cumpara cartea “Crima si pedeapsa” si cauta Paieta Norocoasa! Ea se poate ascunde pe orice pagina si e suficient de mica incat sa fie punctul de la i, asa ca iti recomandam sa citesti toata cartea!”. Si ma opresc aici, ideile costa.

Si cu asta inchidem lista pe ziua de azi. Cine stie ce ne mai aduce viitorul?Leave a Reply