Dezamorsare

Posted: March 4th, 2013 | Author: | Filed under: La naiba! | Tags: , , , , , | 2 Comments »

In filme, dezamorsarea unei bombe este un moment dramatic, incarcat de suspans, de transpiratie metaforica, de viata care iti fulgera prin fata ochilor, de greutate metafizica, de tot ce vrei si ce nu vrei intr-un film. Iti tii pumnii stransi, nefiind niciodata sigura daca eroul principal, ala pe care il placi si dupa ce termini popcornul, va reusi sa taie firul potrivit. In final, dezamorsarea este un final fericit, toata lumea rasufla usurata, baietii buni pleaca acasa cu fata si genericul curge, lin, pe ecran, in timp ce tu iti cauti haina, fularul si telefonul si te intrebi unde ai parcat masina.

Din pacate insa, la nivel de metafore, adica nivelul meu preferat din viata, dezamorsarea unei bombe nu e mereu la fel de misto. Sunt bombe sufletesti care trebuie sa ramana asa. Sunt oameni care au nevoie de tensiune mai rau ca de apa. Sunt situatii in care iti face bine sa te simti pe muchie de cutit. Sunt tot felul de anotimpuri pe care le traiesti mai bine daca ai un nod de desfacut. Si daca nu ai niciun topor la indemana cu care sa il tai, brutal, in doua.

Si uite asa, viata noastra se scurge mai placida decat ar trebui, in fiecare zi avand un final similar cu alta si alta si alta zi. Iti cauti haina, fularul si telefonul si te intrebi unde ai parcat masina.


2 Comments on “Dezamorsare”

 1. 1 Daniel said at 12:39 am on March 6th, 2013:

  Imi amintesti de acele desene cu Bugs Bunny, nu stiu exact de ce, dar imi vine mintea la ele.
  Cu toate astea , ma intreb oare ce fel de fire esti tu.
  Eu sunt o fire mai inchisa, insa persoanal eu cred ca orice sensiment trebuie dezamorsat mai devreme sau mai tarziu…
  Tu ce parere ai?

 2. 2 sunkissed said at 11:29 am on March 7th, 2013:

  Pentru ca Bugs Bunny era pus pe sotii, de aia :D
  Referitor la ce ma intrebi, mi-am exprimat parerea in post. Cred ca sunt unele chestii care trebuie sa ramana asa. Armate.


Leave a Reply