Calcule primavaratice

Posted: March 12th, 2013 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , , , , , , | 4 Comments »

A venit primavara, ceea ce inseamna cu 15% mai mult entuziasm dimineata, la trezire. Ceea ce poate sa se datoreze si faptului ca reusesc sa dorm din ce in ce in ce mai mult mai mult mai mult. Sunt Regina Snooze-ului, Printesa Amanarii, Contesa Somnului. Ei, si cand dormi asa mult, mult, ca mine, normal ca te trezesti cu un zvac deosebit. Ca azi, cand batea ceasul de 9:15 si eu inca visam prajituri; dar divaghez.

Primavara poate sa aduca, fireste, cu 70% mai multe sanse de ploaie si cam cu 66% mai multe sanse de depresie. Se stie faptul ca ne apuca curatenia de primavara, ceva de speriat; probabil ca e din cauza ca putem deschide larg toate geamurile din casa fara sa ne inghete nasul instant, ceea ce ne face sa simtim ca oricine poate arunca cu privirea prin treburile noastre. Asa ca ne apucam sa organizam dulapuri, camari, sa ne imperechem sosetele, sa sortam haine in gramezi “de dat”, “ce-a fost in capul meu” si “meh”, sa ne curatam cutiile cu acte si sa le organizam cam in aceleasi categorii in care ne-am sortat si hainele.

Si cand te apuci sa faci curat in lucruri, ajungi sa faci curat si in chestii ce tin de suflet. Bai si acolo, sa vezi chestie, nu iti mai vine sa arunci nimic, totul ti se pare minunat, te intrebi de ce te-ai descotorosit pana si de scheletii aia pe care cu atata drag i-ai cules pe faras si i-ai dat afara. Pe urma, ca asa e omul, treci in extrema cealalta si te apuca depresiile; nimic nu e bun, aruncam tot, viata e desertaciune.

Undeva in toata dementa asta, se intampla primavara. Careia nu ii pasa de obiceiul vostru de a face curat. Iesiti in parc, suiti-va pe biciclete, cumparati-va role, cititi in aer liber, stati pe balcon, la soare, si lasati prostiile. Au un dar de a se arunca singure, la un moment dat.


4 Comments on “Calcule primavaratice”

 1. 1 Cumpariluzii said at 4:35 pm on March 13th, 2013:

  Băi primăvara mi se pare degeaba. Şi e ciudat că spun asta, în general îmi place preludiul.

  Cumpăriluzii

 2. 2 sunkissed said at 7:55 pm on March 14th, 2013:

  Bai, mie iarna mi se pare degeaba si e straniu, pentru ca imi plac sfarsiturile.
  Nu si vinzi iluzii?

 3. 3 Daniel said at 12:49 am on March 15th, 2013:

  Eu sunt cu 20% mai intuziasmat de venirea primaveri datorita faptului ca se intuneca ceva mai tarziu, insa eu nu pot spune ca m-am bucurat din plin de caldura zilei de primavara, tu ce parere ai e loc de mai bine?

 4. 4 Cumpariluzii said at 10:45 am on March 15th, 2013:

  N-am.


Leave a Reply