Lehamite de iarna

Posted: March 25th, 2013 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , , , , | 4 Comments »

Ma gandesc de azi de dimineata ca maine e cod galben, portocaliu, vinetiu. Mai intai m-am gandit cu groaza, apoi cu o oarecare durere de cap, pe urma cu Joy Division in casti ca sa fiu sigura ca ma apuca toate melancoliile blegoase, apoi m-am gandit cu resemnare si pe urma m-am gandit asa cum te gandesti ca trebuie sa-ti bei cafeaua, la o adica.

Vremea asta absolut bacoviana – ce zic eu aici, deja dam in E. A. Poe –  nu are cum sa scoata bucuriile din noi. Nu poti fi fericit sub neoane. Sau poti, dar e o fericire mica, marunta, de birou. Nu poti sa fii fericit in lumina ecranului tau, acelasi pe care il privesti de luni dimineata pana vineri seara, cu mici intreruperi, cum ar fi restul lucrurilor pe care le fac oamenii cand sunt ei oameni.

Si de-asta iarna nu ma bucura. Frigul ma paralizeaza, imi interzice lucruri, ma tine departe de mine, uneori. Sigur ca biata de ea nu ma sileste de-a dreptul; mai degraba imi fabric eu scuze ce tin de iarna ca sa evit sa fiu altfel. Dar cum rezultatul final e acelasi… nu stiu daca mai conteaza cum s-a ajuns acolo intr-atat.

De cand eram mica, am un dinte impotriva intrebarii “Cum ai reusit?” atunci cand spui cuiva ca te-ai imbolnavit. De parca daca ii dai un raspuns extraordinar de clar si de corect, te vindeci instant. Ca supa.

Eh, am pornit de la iarna. E 25 martie si eu sunt plictisita si blazata. De la atata iarna si cred ca un pic si de la Joy Division.


4 Comments on “Lehamite de iarna”

 1. 1 NightOn said at 7:32 pm on March 25th, 2013:

  Adevărul e că ce e prea mult, e prea mult. Prea multe zile fără soare și prea mult frig. Să vină primăvara! :)

 2. 2 nimeni said at 6:43 pm on March 26th, 2013:

  Subscriu cu aceeasi lehamite de atata iarna tampita ce ne chinuie in zadar ! Poate ar fi mai bine pe alta planeta , ca pe asta totul a luat-o razna !

 3. 3 sunkissed said at 3:13 pm on March 27th, 2013:

  Sigur pe alta planeta am avea alte necazuri care ne-ar scoate din minti la fel de tare :)

  NightOn, eu vreau direct vara, canicula, zapuseala :)

 4. 4 Cumpariluzii said at 9:44 pm on March 29th, 2013:

  Sfârşitul l-am citit altfel: de la atâta iarbă şi cred că un pic de joy division.

  La recitire mi-a dat bine. Sau măcar cum ai scris.

  Cumpăriluzii


Leave a Reply