A sunkissed world

01 Apr, 2013

Not with a bang, but with a whimper

Posted by: sunkissed In: Despre natura lucrurilor

Si s-a facut 1 aprilie si mi-e frica de mor. Nu am chef de glume, bancuri, pacaleli – in mare parte pentru ca majoritatea sunt de prost gust. In schimb, am nevoie de o cana tare de cafea si sa nu vorbesc cu nimeni, in ziua asta in care se vede treaba ca sunt obligata, prin natura muncii, sa vorbesc si sa explic lucruri. Am nevoie sa stau si sa imi rumeg povestile, poate pe unele sa le si scriu. Am nevoie de liniste si voie buna. De acasa.

Oricum, ca nu putem avea ceea ce ne dorim e o chestie cu care m-am obisnuit. Ca nu e bine sa avem mereu parte de ceea ce ne dorim, la fel. Da’ nu se poate sa se intample minunea asta moderna mai des decat se intampla, de fapt?

Sa va spun totusi ce se intampla daca nu primesc eu ceea ce am nevoie. Organismul meu incepe sa se comporte ca un copil razgaiat. Se da cu fundul de pamant si nu se lasa pana nu primeste. Aveam nevoie de multa odihna – e o chestie pe care o simt inca din primele zile inapoi la munca din ianuarie. Si cum nu am primit asa multa odihna cum mi-am dorit – ba chiar m-am trezit mai aglomerata decat imi doream sa fiu – am avut parte de o mica criza de personalitate de joi incoace.

M-am tot gandit ce-o fi fost, ce-oi fi avut, si am ajuns la definitia asta: mica criza de personalitate.

Asadar, de joi incolo corpul meu a inceput sa dea semne de oboseala si de saturatie. Plictisit de stres, nesomn si griji, vineri pe la 12 a capitulat. Nu stiu sa zic ca am avut ceva concret, in afara de epuizare. Am dormit, mancat, baut apa, m-am plimbat si toate cele, am lasat-o mai moale cateva zile si iata ca azi sunt ca o primula.

A nu se intelege ca sunt un caz corporatist grav; nici pe departe. Oboseala mea e mai degraba psihica – atunci cand stau si ma gandesc si rumeg si iar ma gandesc si iar analizez si tot judec si o iau de la capat. Cum sa nu simti nevoia sa te odihnesti putin, dupa toate astea?

Morala povestii cred ca e aceasta: daca nu primesti ceea ce ai nevoie, intr-un fel sau altul, poate un fel mai neplacut, iti vei lua singur.

Share this: Twitter | Facebook

No Responses to "Not with a bang, but with a whimper"

Comment Form

Facebook LastFM StumbleUpon Twitter

Arhiva

April 2013
M T W T F S S
« Mar   May »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki