A sunkissed world

09 May, 2013

Flori de mai

Posted by: sunkissed In: Despre natura lucrurilor

Dintotdeauna am fost indragostita de liliac si de iasomie. Tin minte si acum cum, copil fiind, pandeam sa infloreasca pe rand, cand una, cand cealalta. Sufeream groaznic cand liliacul se trecea atat de repede si ma bucuram de iasomie, care tinea parca putin mai mult. Lamaita ii ziceam si aveam o tufa in fata casei. Ma rog, vecinul avea, dar se revarsa, generoasa, si la mine in curte.

Si acum folosesc florile pentru a numara trecerea timpului. Numai ca pare ca se grabeste de fiecare data, al naibii timp. Uite liliacul, acum nu mai e. Lamaita inca n-am mirosit, dar tot e bine ca am vazut pe Facebook (!!!) ca a inflorit. Ma astept sa apara si sa dispara si teiul cu viteza luminii.

Nu imi pare rau ca trece timpul din ce in ce mai repede, e o chestie relativa ce ni se intampla tuturor o data ce avansam in varsta. Imi pare insa rau ca nu mai stiu ce sa fac cu el pentru a mi-l insusi cu adevarat. Cand eram mica si pandeam florile din gradina, nu numai ca aveam tot timpul din lume, dar aveam intelepciunea de a sti ce sa fac cu el. Acum, il privesc neputincioasa si nu stiu cum sa ii spun sa mai stea. Oamenii mari pierd inteligenta timpului. Cred ca il salveaza cand de fapt il trimit intr-o gaura neagra in care incearca ei sa il caute la batranete, insa nu mai au cum sa il gaseasca nicicum.

Florile de mai imi aduc mereu aminte de simplitatea copilariei. Nu o regret, insa ma chinui (putin in zadar, recunosc) sa o readuc la viata, macar in viata mea – n-am avut niciodata stofa de erou, sunt prea egoista.

Share this: Twitter | Facebook

No Responses to "Flori de mai"

Comment Form

Facebook LastFM StumbleUpon Twitter

Arhiva

May 2013
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki