Cafeaua de la colt

Posted: May 26th, 2013 | Author: | Filed under: On the eighth day God created coffee | No Comments »

A fost o vreme in viata mea, da da, chiar a mea, in care cafeaua se bea numai cu zahar (ulterior cu miere) si pentru a bea cea mai buna cafea din lume trebuia sa merg foarte, foarte departe. Trebuia sa parcurg un drum lung si anevoios si sa traiesc mereu si mereu niste revelatii anumite, ca si cum ar fi trebuit sa merit cafeaua aia.

Aseara ma gandeam ca m-am inteleptit. Si nu stiu ce fel de relatie exista intre asta si faptul ca imi beau cafeaua acum fara zahar si ca am descoperit ca si cafeaua de la colt poate sa fie cea mai buna din lume. Sa ne intelegem, tot am pretentii, e vorba de un “la colt” unde cafeaua e macinata si prajita bine inainte de a fi aruncata in multe feluri de cafele magice, un “la colt” de unde mi-am cumparat cafeaua Mozart, buna si aromata, deosebit de blanda cu inima mea atunci cand ma apuca dorul de o cafea la ibric pe la 8, 9 seara.

Nu mai stiu, oricat de “inteleapta” as fi, daca viata e precum cafeaua sau invers. Cred ca pentru mine ele parcurg acelasi drum. Si eu m-am de-complicat. Nu mai sunt atat de incurcata acum, ca un nod din ala pe care nu-l poti deface defel facut cu sarguinta la punga ce adaposteste cele mai bune cirese din lume de care ti-e atat de pofta, oh, de n-ar fi nodul ala.

Ei, unii oameni iau cutitul si taie punga, eu in schimb am stat si am migalit la nodul ala pana cand azi beau cafeaua fara zahar si de la colt. Lasand la o parte dimensiunea metaforica, trebuie sa recunosc ca apreciez parca si mai mult cafeaua asta deloc dulce, tare si capoasa, asa cum trebuie sa fie o cafea care iti deschide ochii.



Leave a Reply