A sunkissed world

26 May, 2013

Cafeaua de la colt

Posted by: sunkissed In: On the eighth day God created coffee

A fost o vreme in viata mea, da da, chiar a mea, in care cafeaua se bea numai cu zahar (ulterior cu miere) si pentru a bea cea mai buna cafea din lume trebuia sa merg foarte, foarte departe. Trebuia sa parcurg un drum lung si anevoios si sa traiesc mereu si mereu niste revelatii anumite, ca si cum ar fi trebuit sa merit cafeaua aia.

Aseara ma gandeam ca m-am inteleptit. Si nu stiu ce fel de relatie exista intre asta si faptul ca imi beau cafeaua acum fara zahar si ca am descoperit ca si cafeaua de la colt poate sa fie cea mai buna din lume. Sa ne intelegem, tot am pretentii, e vorba de un “la colt” unde cafeaua e macinata si prajita bine inainte de a fi aruncata in multe feluri de cafele magice, un “la colt” de unde mi-am cumparat cafeaua Mozart, buna si aromata, deosebit de blanda cu inima mea atunci cand ma apuca dorul de o cafea la ibric pe la 8, 9 seara.

Nu mai stiu, oricat de “inteleapta” as fi, daca viata e precum cafeaua sau invers. Cred ca pentru mine ele parcurg acelasi drum. Si eu m-am de-complicat. Nu mai sunt atat de incurcata acum, ca un nod din ala pe care nu-l poti deface defel facut cu sarguinta la punga ce adaposteste cele mai bune cirese din lume de care ti-e atat de pofta, oh, de n-ar fi nodul ala.

Ei, unii oameni iau cutitul si taie punga, eu in schimb am stat si am migalit la nodul ala pana cand azi beau cafeaua fara zahar si de la colt. Lasand la o parte dimensiunea metaforica, trebuie sa recunosc ca apreciez parca si mai mult cafeaua asta deloc dulce, tare si capoasa, asa cum trebuie sa fie o cafea care iti deschide ochii.

Share this: Twitter | Facebook

No Responses to "Cafeaua de la colt"

Comment Form

Facebook LastFM StumbleUpon Twitter

Arhiva

May 2013
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki