Sufleu cu gust de iunie

Posted: June 25th, 2013 | Author: | Filed under: La naiba! | Tags: , , , , | No Comments »

Stii incapatanarea aia cu care se trezesc unii oameni si isi spun in barba ca azi o sa fie o zi tare proasta? Asa si eu m-am trezit in ianuarie cu incapatanare, spunandu-mi ca anul asta o sa fie extraordinar. Numai ca, vedeti voi, cand vine vorba de gandirea pozitiva, nu stiu ce de profetiile care se autoindeplinesc o iau cu totul razna.

Acum este miez de iunie si eu pregatesc un sufleu si coc planuri. Nu stiu cate se vor adeveri, pentru ca anul asta am avut parte de neprevazut asa cat sa-mi aduc aminte de ce nu-mi place mie schimbarea – sau, ma rog, anumite feluri de schimbare. Fac un sufleu intr-un cuptor care nu e al meu dintr-un apartament care nu e al meu, a n-spea chirie in care stau, bucurandu-ma de a suta furtuna in calitate de bucurestean adoptat, care crede ca stie maine cum i se va asterne viata si la ce ora o sa vina metroul in statie, ca sa vada ca nu e chiar asa si ca nu stie nimic.

In dulap am harta Bucurestiului, harta Romaniei, harta Europei, prea putine marcaje si prea multe planuri. Am jocuri de care ma plictisesc mai repede decat un adolescent de un sotron, am carti lasate neterminate si pe care nici macar nu mai gasesc curajul sa le mint cum ca o sa le termin. Am bilete la The Wall si dor de mare, am sila groaznica in vene si un ennui colosal in priviri. Nici eu nu stiu ce sa mai cred.

Fireste ca paharul e mereu jumatate plin, dar depinde si cu ce e plin si pentru cine. Eu, una, n-as avea ce face cu un pahar de suc de kiwi.Leave a Reply