Coama de leu se așează fain la 28.

Posted: August 6th, 2013 | Author: | Filed under: Eu cu mine | Tags: , , , | 3 Comments »

Anul ăsta de ziua mea vă scriu din Bruges. O întâmplare fericită că am ajuns aici, acum, poate exact când trebuia, într-o vară în care obsesia oamenilor pentru plajă și nisip îmi pare ajunsă la cote maxime.

M-am gândit mai mult la timp decât mă așteptam și decât e, poate, normal pentru 27 de ani. M-am trezit cu nostalgii și înțelepciuni pe care nu știu să mi le asum încă. M-am trezit întrebându-mă cum am ajuns eu la 28 de ani, o vârstă pe care nu o simt și care sincer nici măcar nu mă mai întristează cum m-a întristat 25. Pe urmă am stat puțin și am rumegat că de foarte mult timp am senzația asta că nu mi se potrivește vârsta și că poate ar trebui să nu mă mai alint. Pe urmă, iar, am realizat că dacă nu mă alint puțin, nu sunt eu. Și imi cam place să fiu eu, în ciuda aparențelor.

La urma urmei finale, după încă o rundă de introspecții, am constat că anul ăsta în care am sărit hop-țop de la 27 la 28 m-am intors la lucrurile de bază. Și cred că așa e cel mai bine. Momentul ăla în care liniștea și oamenii dragi contează mai mult decât toate dramele trăite și netrăite la un loc. Anul trecut știu că îmi doream de ziua mea iluminare. Și am avut parte. Anul ăsta am ajuns să-mi doresc încredere. Încă stau prost.

Partea și mai bună e că am realizat că nu mai fug. Gata. Acum merg cătinel. Nu mai alerg ca personajul principal dintr-un film de groază și nici ca cel dintr-un film despre eroul care ia locul 1 la maraton. Acum merg cu pasul agale și molatec al unui om care în final realizează că mai mult a câștigat decât a pierdut. Și asta pentru că el numără.


3 Comments on “Coama de leu se așează fain la 28.”

  1. 1 alina said at 7:32 am on August 7th, 2013:

    la multi ani si sa ai parte de toata increderea de care ai nevoie

  2. 2 sunkissed said at 2:48 pm on August 14th, 2013:

    Multumesc :)

  3. 3 A sunkissed world » Blog Archive » Unde pleacă Silvia în Vacanță? said at 12:04 pm on June 2nd, 2014:

    […] să recapitulăm: anul trecut am fost de ziua mea în Bruges și la Paris în toamnă, în 2012 am fost în Roma de ziua mea și la Lisabona puțin înainte, […]


Leave a Reply