The wall will never fall

Posted: August 28th, 2013 | Author: | Filed under: Ce-am mai văzut, citit, auzit, La naiba! | Tags: , , | No Comments »
roger waters the wall
Sursa foto: Smh.com

 

 

Roger Waters cântă despre Zid de mai bine de 30 de ani. Cântă despre lovituri și convenții, despre prăpăstii și drumuri blocate, despre opreliști, despre războaie individuale și globale, despre lucruri urâte din oameni, din societate, despre păcate și despre tare sufletești felurite.

Cântă de 34 de ani și eu simt că zidul e mai puternic ca niciodată.

Numai că oamenii au găsit metode de eliberare felurite, căi de defulare, feluri prin care pot să sară pârleazul. Iar uneori aleg să îl sară înapoi. Înăuntrul Zidului e cald, sunt lucrurile pe care le știi, e ceva confortabil, iar ceea ce nu cunoști nu are cum să te rănească.

Zidul ăsta o sa fie la locul lui pentru încă mulți ani. Societatea, oamenii sunt suficient de pervertiți, de otrăviți, încât să creadă că au nevoie de el. Că le trebuie Zidul, că le trebuie să știe că e acolo, ca un reper, un far pervers în noaptea cea lungă.

Diseară merg la Zid să îl văd, să îl ating, așa cum multă vreme m-am ferit să o fac. Zidul e acolo, iar The Wall este micul ciocan care încearcă și lovește și împinge și speră că dintr-o cărămidă, eventual, vor sări cândva niște așchii.

Dar oamenii nu sunt încă gata.Leave a Reply