Si noaptea de octombrie ne curgea printre maini

Posted: October 14th, 2013 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , , | No Comments »

Atâta de iute ni se scurg zilele frumoase și așa de mult timp ne petrecem înconjurați de ceea ce trebuie să facem, de oamenii cu care nu vrem să ne înconjurăm, gândindu-ne într-un birou mic și întunecat la modalități prin care putem să facem mai bine, în care putem să fim mai mult, în care să maximizăm timpurile frumoase și să minimizăm pierderile – de parcă viața s-ar trăi într-un excel.

De parcă viața ar fi un grafic, de parcă avem alte instrumente de măsurare a succesului strategiilor noastre cu excepția gradului de omenie de care știm să facem dovadă – și chiar și ăsta este un criteriu cel puțin dubios.

Și nu știu cum se face că mă iau mereu durerile de inimă și gândurile felurite numai atunci când răsare un Trebuie mare de tot în fața mea, cam la fel de mare ca vârsta pe care nu o simt și diferitele joburi pe care nu le vreau.

Și mă gândesc, ca să îmi treacă, că îmi va ajunge să plec, să mă încui într-o cameră cochetă în Paris sau orice alt oraș, să mă amăgesc încă puțin cu evadările ăstea care or să îmi fie întotdeauna necesare, îndiferent ce aleg să fac și cum o să tot trăiesc.

Și noaptea de octombrie se scurge ușor și o indigestie poate, uneori, să fie un cadou, un fel de semnal de alarmă al unui organism care uneori e mai inteligent ca mine.Leave a Reply