Meh-ul de octombrie

Posted: October 24th, 2013 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , , , , , | No Comments »

Și a venit acea perioadă Meh. Perioada în care nicio cafea nu e destul de bună și niciun plan nu e suficient de bine construit. Perioada în care nemulțumirile își fac loc, parșive, acolo unde până nu demult te ardea puternic soarele de august pe o plajă care era a ta.

Perioada aia din octombrie când frunzele cad ca limbile unui ceas și-ți amintesc că nu ai început încă proiectul ăla mișto. Că n-ai făcut încă ordine în debara. Că ar trebui să mai cugeți puțin asupra unor planuri. Că ar trebui să îți mai calci și tu cămășile.

Perioada asta din octombrie este ca un profesor cicălitor, la ora căruia te uiți, exasperat, spre ceasul ce pare că ți-e împotrivă, sperând să vină pauza mai repede. Și când colo, ce să vezi, o să te rețină încă puțin când crezi că s-a terminat, să-ți aducă aminte că mai trebuie să iți cureți și tu încălțămintea aia și să îți plătești asigurarea la mașină.

*În altă ordine de idei, m-am reapucat de alergat. Sentimentul pe care îl am când mă uit la ceas, așteptând să îmi completez cele 30 de minute la care mă oblig înainte de antrenamentele de forță, este similar celui de mai sus, de când eram la școală. Nu-mi place să alerg. Dar o fac. Încerc să văd, pe pielea mea, dacă reușesc să mă conving că-mi place, la un moment dat. Și atunci să disec sentimentul, să văd cât e real și cât e sindrom Stockholm.*Leave a Reply