A sunkissed world

31 Jan, 2014

De ce să nu

Posted by: sunkissed In: Eu cu mine

Well the night does funny things inside a man
These old tom-cat feelings you don’t understand,

Nu am înțeles cântecul ăsta decât într-o perioadă foarte ciudată a vieții mele, când eram prea tânără și confundam presentimentul ăla acut cum că cineva e foarte nepotrivit pentru mine cu teamă. A fost perioada vieții mele în care am învățat să mă străduiesc mai mult decât era omenește posibil, doar pentru că scrisesem eu o poveste care credeam că e cea mai frumoasă poveste pe care trebuie să o trăiesc. Și m-am chinuit, rău m-am chinuit, pentru a trece de primele rânduri: “A fost odată…”. N-am trecut. N-a fost.

Ei bine, acum că am crescut și am mai înțeles unele chestii, nu mai înțeleg acest cântec. E un cântec frumos. Nu zic nu. E Tom Waits, nu are cum să greșească. Doar că… dacă ți-e frică să nu te îndrăgostești de cineva, am o veste pentru tine. Deja ai făcut-o. Știu, că am trecut și prin asta. Prin teama aproape de sufocare în fața sentimentului că ți s-a smuls covorul de sub picioare de bine ce îți e. Prin frica de a te lăsa să fii a cuiva, deși deja erai de ceva timp. Prin proiecția ta în afara unei legături în care îți doreai, de fapt, să fii, cu toată ființa ta.

Ca și mai sus, am luptat. De data asta nu am luptat prostește. Și nici singură. Nu am luptat să nu fiu eu, să fiu altcineva, să fie altcineva. Am luptat fără să lupt de fapt. Am răzbit, într-un final. Pare stupid să te lupți așa și să te străduiești să îți permiți să fii fericit. Cu toții ne dorim asta, nu? Corect. Dar asta nu înseamnă că suntem și gata să fim fericiți.

Mie azi nu îmi mai e frică. Mi-e în multe alte lucruri. Dar îmi doresc să trec prin toate. Vreau să învăț să lupt în câte feluri se poate pentru fericire. De oricâte feluri ar fi ea și oricât ar dura.

*Mi se trage de la iarnă, scriitura asta. Afară e ger, biroul nu se aerisește iar creierul meu se adulmecă pe sine puțin cam mult.*

Share this: Twitter | Facebook

No Responses to "De ce să nu"

Comment Form

Facebook LastFM StumbleUpon Twitter

Arhiva

January 2014
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki