De ce oare ne e silă să avem grijă de noi

Posted: February 7th, 2014 | Author: | Filed under: La naiba! | Tags: , , | No Comments »

Suntem tineri, suntem inteligenți. Suntem educați, avem joburi destul de bine plătite. Trăim o viață relativ plină.

Până când rămânem noi singuri. Ne privim adânc și vedem cât de găunos e totul. Rostul pare să fie undeva departe, un cuvânt arhaic, un cuvânt dezolant. Nici nu are rost să ne gândim la rost.

Cu ochii mijiți în monitoare, ne amăgim că ce facem noi contează. Că suntem oameni buni. Oameni conectați la prize de dimineață până seara. Problema nu e că suntem conectați. Problema nu e că există tehnologie și noi ne folosim de ea. Problema e mereu alta, iar noi știm. Undeva, în gaura din sufletul nostru, chiar știm.

Știm că nu dăm nici pe sfert din cât am putea și, mai rău, știm că nu ne pasă. Știm că nu vrem să fim mai buni, mai sănătoși pentru alții. Știm că nu ne motivează nimic din a ne smulge de pe scaunul metaforic, din fața ecranului la fel de metaforic, pentru a lua o gură de aer proaspăt.

Și mai știm că ne amăgim că iubirea salvează orice. Ne amăgim că de mâine. Ne amăgim că ne pasă. Ne amăgim că măcar încercăm. Ne amăgim, cu ochii în ecran, departe de toți și toate, nici nu vedem câți alți amăgiți au plecat de lângă noi.

Dar, sigur, asta nu ți se poate întâmpla ție.Leave a Reply