Strânge-mi vara în pumn

Posted: May 28th, 2014 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: | No Comments »

Nici n-a început bine vara asta, că nu vreau să treacă. Vreau să trăiesc perpetuu așa, cu limonadă și ventilatoare, cu fuste zglobii și terase pline, cu bere rece, la halbă, și cireșe amare, cu gândul în barcă și picioarele pe nisip, cu filme în miez de noapte și excese culinare de dis-de-dimineață, cu Ayla și seriale polițiste, cu popcorn seara, cu sala cu aer condiționat, cu mașina în drum spre mare, cu capul sus în nori la munte.

Aș vrea să strâng vara în pumn, s-o fac ghem și să n-o mai deșir niciodată. Să strâng în ghemul ăla tot ce e bun, tot ce e parfumat a tei, tot ce înseamnă pastel și sandale, apă rece-rece de fântână și șerbet, parc și badminton, sandale și înghețată, cărți încinse de soare și poze arse. Să fie al meu, ghemul ăsta, tot anul. Să-l adulmec, doar, și să simt cum e vară iar peste tot.

Sper ca vara asta asfaltul să fie fierbinte de tot, să fie așa de încins încât mie să nu-mi mai trebuiască nicio fugă. Metaforică, firește, căci altfel, nu-mi ajunge harta.Leave a Reply